…a máme tu další skoro „humanitární“ bombardování…

Podle agenturních zpráv ukrajinská armáda dnes ostřelovala centrum Doněcku těžkou dělostřeleckou technikou…

 

Tato informace se sice objevila, ale velmi rychle byla stažena z prvních pozic nejžhavějších zpráv…

To je fofr…

Já osobně přikládám této zprávě veliký význam, nepamatuju si totiž, kdy naposledy v Evropě nějaká síla zaútočila těžkou dělostřeleckou technikou na civilní cíle. Nebo se snad někomu město Doněck zdá málo civilní…?

Naposledy byly takového zvěrstva schopny hordy vrahů v Balkánské válce v bývalé Jugoslávii, jejichž počínání ale bylo dodatečně „ohodnocenou“ mezinárodním soudním tribunálem v Haagu. Dočkáme se Haagu i tentokrát? A koho budou soudit? Porošenka? Putina? S tím zvěrstvem tehdy souviselo i ono známé Havlovo „humanitární bombardování“ Bělehradu. Tam však ale šlo alespoň o použití „chytrých“ zbraní, tedy dost přesných zařízení, která ničila ve větší míře jen předem určené a celkem oprávněné cíle.

Naproti tomu však ukrajinská dělostřelecká palba na Doněck takovou přesností z principu nemůže disponovat. Svět, respektive USA a EU řeší, jak za svou vlastní blbost potrestat Putina, přičemž dopady onoho trestání pocítí právě hlavně obyvatelé EU, ale taková tragédie, která se v Doněcku odehrává, zřejmě nějak jejich pozornost netáhne…

Kde je mimořádné zasedání OSN, kde je hlasitý řev mocných tohoto světa, že tohle už je moc…?! Kde jsou všechny ty lidsko-právní organizace, tak těsně přisáté na struky státních pokladen, které když si v Africe prdne slon, pořádají protestní pochody, hapenningy a finanční sbírky na pomoc?

Kam až bude třeba zajít? Komu se hodí do krámu zvyšující se pravděpodobnost celosvětového konfliktu?

Jděte už do hajzlu, páni politici, začněte už konečně s tím průserem něco dělat! Je to Váš průser, ne náš, lidí co si mohou ukroutit hlavy, a přeci nám to není nic platné…

 

 

Autor: Vladimír Kroupa | čtvrtek 7.8.2014 15:11 | karma článku: 39,51 | přečteno: 1989x