Opravdu si takový člověk zaslouží státní vyznamenání?

Petr Žantovský je český novinář, publicista, komentátor a vysokoškolský pedagog. Dne 28.10.2017 mu byla z rukou prezidenta republiky udělena medaile Za zásluhy.Jeho politická kariéra by vydala na objemný román.

V roce 1984 vyprášili komunisté celou redakci populárního časopisu Melodie. Vyhodili celé vedení, a přispívat přestali i lidé jako Jiří Černý, Jan Rejžek, bratři Dorůžkové a další.

Na pozici šéfredaktora dosadili nomenklaturního komunistu Miroslava Kratochvíla. Jedním z jeho nejbližších spolupracovníků se stal Petr Žantovský.Na adresu vyhozených předchůdců napsal v březnové Melodii roku 1985 mj. "..ať jste udělali v minulosti cokoliv, budoucnost se bez Vás klidně obejde...vždycky se totiž najde tucet jiných...". To by mohlo sloužit jako modlitba všech kolaborantů.

Ještě na závěr skomírajícího režimu pochválil v deníku Práce vystoupení Joan Baezové na Bratislavské lyře. Den nato hodnocení popřel, neboť zpěvačka věnovala vystoupení Václovu Havlovi a Chartě 77.

Po sametové revoluci působil jako Klusův poradce a člověk ODS v Radě pro rozhlasové a televizní vysílání v letech 2000-20003.

Dnes přispívá do tak pochybného media, jakým jsou Parlamentní listy. 

Po ohnutí hřbetu za socialismu, převlečení kabátu a kariéře v ODS se stává jedním z mála vyznamenaných novinářů. Miloš Zeman je známý svým odporem k příslušníkům sedmé velmoci. Tady ukázal, jak má správný novinář vypadat.

Jeho profesní dráha představuje ten nejhorší příklad z minulosti i přítomnosti. 

Pokud byl vyznamenán Petr Žantovský, proč ne bývalí redaktoři Rudého Práva?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Havránek | úterý 31.10.2017 12:37 | karma článku: 30,72 | přečteno: 2216x