Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nechtěla bych být v dnešní době kantorkou !

Položme si otázku zda jsme to s demokratizací školství poněkud nepřehnali a zda forma jakou ji chápou děti a zejména jejich rodiče není cesta do pekel

Před pár dny se tady řešil případ, kdy si dva vejlupci natočili paní ředitelku na mobil, video umístili na net a když byli po právu potrestáni, jejich rodiče vyvolali takovou aféru, že paní ředitelku prošetřovalo město i školská inspekce. No ať se na mě nikdo nezlobí, ale kam jsme to dospěli !!!

  Já jsem chodila do školy za hluboké totality do první třídy jsem nastupovala v roce 1973, dnes se ve školství, byť nepřímo, pohybuji zase. A musím říct, že to co vidím se mi pranic nelíbí. Kam se ztratila úcta ke kantorovi, elementární poslušnost žáků a hlavně jaké hnutí mysli postihlo většinu rodičů, že se chovají tak jak se chovají!

  Uvedu případ co jsem zažila na vlastní oči a asi dosmrti na něj nezapomenu. Jezdíme po školách a školkách v republice i zahraničí s loutkovým marionetovým divadlem. V jedné školce v Karlových Varech jsem byla svědkem scény, kdy paní učitelka požádala asi čtyřletého chlapce těmito slovy. ,, Pavlíčku jdi si uklidit ty hračky ,, dostalo se ji odpovědi  ,, jdi do prdele ty krávo ,,  Nevěřila jsem vlastním uším a být to na mě tak milý Pavlíček by v ten moment chytil pár na zadek aby si pamatoval, že takhle se nemluví ! Paní učitelka stála v očích se ji objevily slzy a nezmohla se ani na slovo. Mě svrběla dlaň ! Po chvíli se naskytla chvilka kdy jsme si mohly popovídat a já se zeptala zda to tak nechá. Smutně a zároveň naštvaně odpověděla. ,, A co můžu dělat? Zvýšit na něj hlas nemůžu, jednu mu střihnout už vůbec ne a přívětivé domluvy nefunfují. Nejhorší je že to od něj chytají další děti, navíc dětem ubližuje, bije je a kouše a my nemůžeme vůbec nic. Pokoušeli jsme se to řešit s rodiči, ale výsledek byl, že nejsme schopny děti zvládnout a následovala stížnost ke zřizovateli. ,, jen jsem stála a tiše jsem nechápala.

  Kladu si otázku, co z milého Pavlíčka vyroste. Obávám se však, že slušný čkověk to věru nebude. Pamatuji si , když já jsem chodila do školy a něco jsme vyvedli, a že to nebylo jednou ani dvakrát, dostali jsme pár facek a bylo to . Doma jsme ani necekli protože by jsme chytli další. Prostě pro nás byl kantor autorita a ačkoli jsme si mnohdy mysleli něco dost nelichotivého, musela by nám huba upadnout kdybychom to měli říct nahlas. Dnes mohou žáci všechno, mohou kantorovi nadávat, zesměšňovat jej, natáčet si své hrdinství vůči kantorovi na mobil a pak to ještě zveřejnit a v podstatě se nic neděje. Nějaké důtky a dvojky z chování dnešní mládež věru neřeší. Však co on už si to s tím nemožným kantorem tatík vyřídí , to bude koukat!!!

My jako děti když jsme něco provedli, třeba vysklili sousedovi balonem okno, prostě se to nechalo zasklít my jsme dostali pár facek a bylo to, jenže my jsme to okno nevysklili schválně! Dnešní mládež se skvěle baví tím že v celé ulici vysype popelnice počmárají na co přijdou a pod.

Jeden pan ředitel na malotřídce na jižní Moravě mi řekl, že by v dnešní době na vyšším stupni učit nemohl, protože by při své povaze nevylezl z kriminálu. 

Kladu si otázku, zda by nebylo užitečné krom dětí taky vychovávat rodiče aby pochopili, že svou schovívavostí a nevšímavostí prokazují svým potomkům medvědí službu !!!

Myslím si že by se měl kantorům přiznat statut veřejného činitele a významě snížit hranici trestní odpovědnosti. Já vím že represe nevyřeší vše ale když to jinak nejde...

Na závěr jednu krásnou větu Vladimíra Menšíka ,, Pár facek v pravou chvíli je lepší argument než o tom za čtrnáct dní planě kecat na rodičovském sdružení :o)

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vladimíra Antošová | čtvrtek 19.6.2014 9:17 | karma článku: 44,81 | přečteno: 7773x
  • Další články autora

Vladimíra Antošová

Epilog

Vážení přátelé a čtenáři blogu IDnes. Svoboda slova v naší zemi skončila ať se nám to líbí, nebo ne. Proto je toho poslední článek jež na tomto blogu zveřejňuji.

13.3.2016 v 10:49 | Karma: 11,30 | Přečteno: 180x | Diskuse| Hyde park

Vladimíra Antošová

Tak si to shrňme

Ze všech stran (hlavně ze západu ) neustále slyšíme, jakým je pro naši kulturu a demokratické zřízení obrovským obohacením biblický nálet kobylek v podobě statisíců a dnes už i milionů migrantů z Afriky.

12.3.2016 v 11:09 | Karma: 20,87 | Přečteno: 413x | Diskuse| Občanské aktivity

Vladimíra Antošová

Kde udělali soudruzi z Německa chybu ? !

Není toho mnoho, co ještě na téma kolínského Silvestra a potažmo uprchlická krize nebylo řečeno. Nicméně se pokusím o vlastní pohled na věc.

7.1.2016 v 14:51 | Karma: 39,62 | Přečteno: 1767x | Diskuse| Ostatní

Vladimíra Antošová

Islamofobové všech zemí, spojte se

Není to výzva ale konstatování. Konstatování faktu, že nejen u nás ale napříč Evropou stále více lidí nosí pomyslné Kainovo znamení islamofoba.

4.12.2015 v 6:11 | Karma: 41,84 | Přečteno: 1802x | Diskuse| Ostatní

Vladimíra Antošová

"Audiarur et altera pars"

Nebo taky "Budiž slyšena i druhá strana" , jako základ římského práva.Bohužel, na to si naše česká media v čele s ČT fakt nehrají.

22.11.2015 v 9:59 | Karma: 34,20 | Přečteno: 824x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Poslanci schvalují smlouvu s Německem o rozvoji labské vodní cesty

23. května 2024  8:45,  aktualizováno  11:11

Přímý přenos Poslanci schvalují smlouvu s Německem o údržbě a rozvoji labské vodní cesty. Stanoví základní...

Nizozemsko proti Bruselu. Imigrační a klimatické plány Unie Wildersovi nesedí

23. května 2024

Premium Vypadá to na téměř neodvratný střet. Chystaná nizozemská vláda euroskeptického vítěze voleb Geerta...

V pátek hrozí silné bouřky a přívalové deště. Napršet může až 30 milimetrů

23. května 2024  10:56

V pátek se budou na většině území lokálně vytvářet bouřky s přívalovými srážkami. Za krátký čas...

Za zneužití dotací při přeměně zámků na hotely dostal podnikatel 5,5 roku

23. května 2024  10:24

Vězení na pět a půl roku vyměřil olomoucký krajský soud podnikateli Petru Látalovi, který podle...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1714x
Jsem loutkoherečka, mými koníčky je historie , divadlo, příroda. Již dvacet let se snažím pochopit co se s naší krásnou zemí děje .Řídím se zdravým rozumem byť se říká, že zdravý rozum umřel :o)

Seznam rubrik