Lidovci, slitujte se!

            Starostové a Lidovci, slitujte se nad námi i nad sebou samými! Nedopusťte, abyste se nedostali do poslanecké sněmovny! Zrušte koalici a vstupte do voleb jako KDU-ČSL s podporou STAN.

          Starostové a Lidovci, slitujte se nad námi i nad sebou samými! Nedopusťte, abyste se nedostali do poslanecké sněmovny! Zrušte koalici a vstupte do voleb jako KDU-ČSL s podporou STAN.

           Ne, nejsem váš volič  a uvědomuji si, že Lidovci vždycky vstoupili  do každé vlády, ve které následně škodili a vydírali. Na druhou stranu se bez Lidovců málokdy nějaká funkční vláda dala poskládat. Představovali ono středové „menší zlo".

          Nevím, co tím sledovali „Starostové a nezávislí“, když jistotu koalice s TOP 09 vyměnili za protřelejší KDU-ČSL.  Jako by STAN nevěděli, co chtějí, zhoršují manévrovací pozici svoji i svých partnerů.  Preference TOP 09 klesají a nyní se zdá, že by koalice KDU-ČSL a STAN nemusela do parlamentu projít vůbec. Komentátoři všech médií  na to upozorňují, ale Lidovci se Starosty se chovají, „jakoby nic“.  O co jim jde? O falešnou hrdost, furiantství, že navzdory předpovědím přelezou desetiprocentní hranici?  Paradoxně, když by kandidovala každá z těchto stran zvlášť, získala by větší preference, než v rámci deklarované koalice.

          Všichni se třeseme, i my, kteří Lidovce zrovna nemusíme. Děsíme se toho, že proti Babišovu ANO a komunistům s ČSSD  bude stát jenom ODS a TOP 09 bez Lidovců.

          Přitom by stačilo málo. Zrušte koalici a vstupte do voleb jako KDU-ČSL s podporou STAN. Vezměte si příklad z ODS, která složila  kandidátku s podporou Soukromníků. Žádná hrdinská gesta, ale realistická politika, aby ona „klidná síla“ mohla nadále zůstat v parlamentu.

          Lidovci, nemám vás rád. Ale věřte mi, myslím to s vámi zatraceně dobře. Ve vašem i vlastním zájmu. Vladimíru Jiránkovi navzdory.

Autor: Vít Šlechta | čtvrtek 29.6.2017 18:01 | karma článku: 16,36 | přečteno: 816x
  • Další články autora

Vít Šlechta

Psychoterapeutické komiksy

12.4.2024 v 19:04 | Karma: 5,72

Vít Šlechta

Váchalův imperativ

3.12.2023 v 23:01 | Karma: 12,22

Vít Šlechta

Evropou obchází zelené strašidlo

4.11.2022 v 13:15 | Karma: 28,30

Vít Šlechta

Šťastná koalice

24.12.2021 v 6:41 | Karma: 15,06