Babišovo zimní království

Babišovi se podařilo uspat své voliče i demokratickou opozici. Hlavním nebezpečím není jeho Čapí hnízdo, hlavním problémem nás všech je fakt, jak  přehlížíme hrubé nedostatky, které bychom demokratickým politikům nikdy neodpustili.
Andrej Babiš

Na Babiše neplatí lustrační zákon, Babišovi tolerujeme jeho ohromný konflikt zájmů (politicko – podnikatelsko – mediální), na Babiše neplatí antimonopolní zákony, Babiš za bílého dne likviduje svoji podnikatelskou konkurenci a dokonale se mu podařilo vyvolat atmosféru své politické výjimečnosti, takže celý národ ve fascinaci bezbranně přihlíží instalaci jeho menšinové vlády jako by to byla „neškodná samozřejmost“, vlastně výhoda.

 

Kam se poděla Transparency International, kam se poděl Nadační fond proti korupci? Kde jsou iniciativy „Děkujeme, odejděte“, kde stávkují odbory?

 

Andrej Babiš  dosáhl  největší  parlamentní shody s KSČM a SPD, zatímco demokratickou opozici neustále jízlivě napadá a ostrakizuje. Nejpevnější koalici však vytvořil s dosavadním prezidentem Milošem Zemanem, který mu  slíbil „nekonečnou podporu“ jím jmenovaných vlád.

 

Cožpak jsme odsouzeni zamrznout  v Babišově  zimním království? Cožpak se bojíme svých sousedů, kteří duo Babiš – Zeman podporují a volí? Ne, nesmíříme se s tím a začneme opět normálně žít. Demokracie nám umožňuje diskutovat, přesvědčovat,  agitovat, přinášet oběti za správnou věc.

 

Máme týden na to, abychom v této zemi připravili vítězství pro prezidenta, který nebude Babišovým poskokem. Máme půl roku na to, abychom připravili volby do senátu a zastupitelstev,  kde zvítězí  demokratické strany.

 

Zimní králové nemají v naší historii dlouhého trvání (viz Fridrich Falcký) . Umožněme Babišovi, aby v tradici „zimních králů“  pokračoval a brzy se mohl věnovat jiným než politickým aktivitám.  Ale nejdříve začněme  se Zemanem a zvolme si schopného prezidenta, který nás neprodá  Agrofertu ani Lukoilu.

Autor: Vít Šlechta | pátek 5.1.2018 15:48 | karma článku: 41,39 | přečteno: 4080x
  • Další články autora

Vít Šlechta

Psychoterapeutické komiksy

12.4.2024 v 19:04 | Karma: 5,72

Vít Šlechta

Váchalův imperativ

3.12.2023 v 23:01 | Karma: 12,22

Vít Šlechta

Evropou obchází zelené strašidlo

4.11.2022 v 13:15 | Karma: 28,30

Vít Šlechta

Šťastná koalice

24.12.2021 v 6:41 | Karma: 15,06