Vstávat, musím snídat!

Někdy bych si tak ráda pospala - třeba až do dvanácti o víkendu..A po probuzení myslela na to, jak skvělý den mě čeká. Místo toho je moje první myšlenka: SNÍDANĚ!

Když se donutím po probuzení ještě chvíli ležet, stejně mě neustále pronásleduje pocit utíkajících hodin. ''Běž snídat, už jsi měla mít dávno plné bříško", zní mi v hlavě. ''Snídat se má do hodiny po probuzení'', hlásají výživoví poradci. Dříve mi to ani nevadilo snídat rovnou oběd, ale jak jsem se naučila opravdu poctivě snídat, tak na tu snídani myslím tak dlouho, dokud se nenajím.

Miluju sladké snídaně a švédské stoly. Nejraději bych se ráno nacpala k prasknutí loupáky s marmeládou, rohlíky s medem, müslíky s mlékem, buchtami, koláčky, hmmm to jsem se zase nechala unést.

Miluji sladké snídaně, ale musím se spokojit s ovesnými vločkami, kefírovým mlékem, skořicí a jablkem. Ale i tohle je dobré a sladké. Každý den.. Šest dní v týdnu..Jde o zvyk - dostala jsem voucher na snídani v žižkovské věži a věřte, že se mi po mé snídani stýskalo. Jejich volské oko se slaninou a grilovanou zeleninou s muffinem navrch mě vážně nenadchlo.

Snídaně je nejlepším začátkem dne. Těším se na ní někdy už od večera. Obzvláště pokud je to snídaně ve volný den, kdy jídlo nepočítám. To si pak vážím koblížku, vaflí nebo pomerančového džusu. Volné dny mě vážně učí těšit se a vážit si relativně obyčejných věcí. S radostí si píšu dopředu, co bych si asi tak dala. Je to úžasný pomocník, protože v den D máte třeba chuť na něco jiného a zaručuji vám, že určitě nesníte všechno to, co jste si napsali.

Těšení je krásné, ať je to na Vánoce, léto, dovolenou nebo na obyčejnou snídani. Jen kdyby mě ráno nechalo se prospat.

Víte jak poznáte, že máte dobře fungující metabolismus? Jednoduše - ráno vám hned kručí v břiše.

Proto se těšte, snídejte, smějte se a inspirujte se.

 

Autor: Saskie Vítovcová | pondělí 28.1.2013 15:55 | karma článku: 0 | přečteno: 28x
  • Další články autora

Saskie Vítovcová

Cinkrlata

3.12.2013 v 19:45 | Karma: 4,25

Saskie Vítovcová

Chlapeček s panenkou

29.8.2013 v 20:13 | Karma: 29,01

Saskie Vítovcová

Někdo to rád horké

8.4.2013 v 4:00 | Karma: 9,49