Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Jen, drobnou připomínku, ačkoliv si myslím, že nosím dříví do lesa: "... a věřitelé snad časem pochopí a nebudou úvěry poskytovat."

K tomu jen to, že - jak jistě sama víte - ne všichni věřitelé jsou poskytovatelé úvěrů. Mohou to být také oběti trestných činů (tedy poškození trestnými činy).

Jaksi podle přirozeného práva by měla mít taková oběť trestného činu, která k pohledávce přišla jako slepý k houslím (tím nemyslím hejly, kteří z hlouposti a chamtivosti nalétli na běžně předem seznatelný podvod, na který by člověk při smyslech nalétnout neměl), přednost před poskytovateli úvěrů, kteří si před jejich poskytnutím mají možnost kredibilitu jeho příjemce proklepnout.

Ale jak to vyvážit a formulovat přesně, to vážně nevím. Stojí to ale určitě za zamyšlení.

Jinak - karma. R^

0 1
možnosti
Foto

Příčin tohoto stavu je celá řada, ale jako za nejhlavnější vidím zločinné spolčení lidí, kteří připravovali exe. řád. Lidé Pavel Němec, Sokol a spol. Já jsem např. také dlužníkem a člověkem rozhodnutým již nikdy legálně nepracovat. Nevidím žádný důvod proč by jeden měl klonit hlavu před tak obrovským svinstvem. Ono smějte se jak chcete, ale současný výkon exekucí tu povede k občanské válce.

3 0
možnosti
JP

co treba "zaplatit veritelum vsechno, co dluzim" ... to pro vas neni dostatecny duvod ? pak ovsem jsou ponekud mimo vase moralizujici reci, jak lide akorat vyuzivaji jeden druheho  ... vy se svym pristupem k veritelum nejste totiz o nic lepsi.

0 0
možnosti
Foto

I70v26a10n 54M18a48r31e20k

21. 2. 2013 6:54

A co tak "preventivně exekučně prokádrovat" všechny občany této republiky? Na každého se jistě něco najde ! Kdysi za antisemitismu stačilo aby měl někdo trochu křivý a nebo větší nos a bleskově na něj byl vydán pro  jistotu zatykač.

Jinak bylo by dobré aby dlužník stejně tak jako o něm ví exekutor všechno věděl i on kde dotyčný výpalník má bydliště,jeho majetkové poměry,jaké má auto a kde parkuje aby možnost případné "exekuce" byla 1:1 ? !  Rv 8-o

1 0
možnosti
VC

Co takhle zavést přímou osobní odpovědnost exekutora?? Třeba ať ručí svým majetkem za případné napáchané škody jako OSVČ. A vůbec neměl by být každý exekutor OSVČ?

4 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 639x
Šestadvacetiletá ženština, která by ráda žila jen ve svém vlastním světě, ale přesto každé ráno zvědavě kouká z tramvaje při okružní jízdě Prahou cestou do práce. Někdy je trochu workoholik a někdy se před vším schovává. Nesnáší mytí nádobí a podléhání (komukoli, čemukoli).