Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Vy pracujete u exekutora a vidite to pres tuto optiku. ta vase veta, ze kdyz se zabavi majetel za milionu, kvuli dluhu za deset tisic, muze se öeckdo ohradit.....to jako o tom teoreticky psat v novinach, na blozich ?

Taky si nemyslim, ze vertsina lidi nema s dluhy moralni problem. Tady nesouzhlasim, odkud to mate? 

Ze se dneska neberou nemovistosti? Nevi, moje sousedka ma exekuci na idealni crvrtinu  baraku kvuli dluhu 16 tisic.

2 0
možnosti

Exekuce jsou potřeba stejně jako kvalitní zákony. Bohužel, v případě exekucí byl právní rámec hodně odfláknutý a díky němu získaly exekuce, ledaskdy po právu, velice špatné jméno.

Stále ještě chybí, co vím, centrální registr dražených předmětů. Asi před rokem jsem chtěl kupovat auto. Řekl jsem si že bych mohl využít exekučních aukcí. Nejsem hlupák, ale dohledat aukce je velice těžké a je vidět že exekutoři stále ještě moc netouží po tom aby jim lidé na aukce chodili.

Obvykle jsem proti byrokracii, ale jeden úřad by se hodil. A to ten který by vyhledával dlužníky než se na ně vypíše exekuce. Příliš mnoho lidí zaplatilo nemalé peníze jen proto, že nebyli k sehnání na bývalé adrese.

Myslím že další právní problémy exekucí Vám klidně vyjmenují další lidé.

3 0
možnosti
JJ

Mne hlavně zajímá, jak jsou chráněny třetí osoby, tedy nedlužníci, před excesy. Například před omylem (v adrese).

3 0
možnosti
PD

Lidé chtějí jistoty....

"Na světě jsou jen 2 jistoty - smrt a daně." Thomas Jefferson

2 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 639x
Šestadvacetiletá ženština, která by ráda žila jen ve svém vlastním světě, ale přesto každé ráno zvědavě kouká z tramvaje při okružní jízdě Prahou cestou do práce. Někdy je trochu workoholik a někdy se před vším schovává. Nesnáší mytí nádobí a podléhání (komukoli, čemukoli).