Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

ja vas chapu, ale nechapu jak muze nekdo hledat az mesic spis. POkud ja vim , jako pouhy amater, kazdy spis ma rok a cislo, neslo by to radit za sebou. ?

0 0
možnosti
SV

Nechtěla jsem zabředávat hned napoprvé do čísel, ale když jinak nedáte.. Mám před sebou zrovna spis, kde je celkový dluh se vším všudy 15tis. Z toho pro oprávněného vymůžeme v 11tis a pro exekutora 3tis. Většina našich pohledávek se pohybuje cca kolem 30tis celkové výše. Z takových spisů má exekutor paušál 7.800,- (tj. odměna 3000+paušální náklady 3500+DPH). Paušální náklady se přepínají na reálné až po překročení 4000,-v paušálu - tzn. že se přepnou až pokud spis jede hodně dlouho a dělá se tam opravdu hodně úkonů. Moc často to neděláme. Hlavně musíte odlišovat v celé exekuci třu subjekty, kteří hrabou z vymožené částky - exekutor, oprávněný a právní zást. oprávněného (ten je na tom ten největší hajzl, protože si účtuje při našem paušálu 8400,- a neříkejte mi, že má se sepsáním návrhu takovéhle výdaje).

Poplatky za nalézací řízení (Vámi zmiňované soudní poplatky) se vymáhají na stranu oprávněného. Opravdu z průměrných spisů je to spíše ztrátový byznys. Zajímavé jsou pro nás spisy s dluhy v řádech milionů, jejichž agendu mám pouze já a proto vím, kolik z toho máme. Třeba ze 4,5mega (spis z roku 2011) máme 651tis, ale dostaňte to z těch lidí a firem. Hodně spisů se zastavuje pro nemajetnost a náklady Vám nikdo nezaplatí.

Vrána je jiný kafe - chce vydělat na každé pohledávce a za každou cenu. Proto u něj hned po nařízení exekuce jedou výkoňáci a on sází pouze na ně, že to z dlužníka dostanou. Tovíte, každý má jiné praktiky a jinak ostré lokty.

Já jen chtěla popsat, jak se nás úřad mění a jak to vypadá se samotným exekutorem, který je pouze loutkou, na které ale ten úřad stojí. Více o tom v dalších článcích.

0 0
možnosti
JP

vy tady pisete, jakoby vrana byl nejaky "spatny" ... ne, on neni spatny, on jednom neuprosne dela to, za co je placen - tedy dusledne vymahani dluznych castek pro veritele, za pouziti vsech legalnich prostredku. spatny neni exekutor, ktery vycisti byt ... spatny je dluznik, ktery z libovolnych duvodu nesplaci, vsechno ostatni uz je jenom primym dusledkem takoveho chovani. pokud by dluznici splaceli sve zavazkly vcas a v radne vysi, pak by exekutori bud umreli hladem, nebo si museli najit jiny zpusob obzivy ...

0 1
možnosti
ZV

udělal jsem chybu:nezaplatil jsem pov.ručení ve výši 1250,-kč.přilétli supové,vlastně vrány z přerova (exekutorský úřad judr vrány),samosebou v době kdy jsem nebyl doma.přes odpor mé tehdy 9 ti leté dcery vnikli do bytu a oblepili i kanárka v kleci.naštěstí jsem se na upozornění dostavil včas domů.před vchodem dodávka a před ní moje zánovní plasma.frajer na mě okamitě nastoupil že dlužím peníze(měl pravdu),jenže na mě vybalil částku 30 koliků(rozuměj tisíc a mluvu jsem přebral od něj).nakonec díky ostré diskuzi kdy padla i možnost přivolání policie kamsi volal a ponížil cenu na 26 kolikú a nějaké drobné.zaplatil jsem,oni vypadli,byl klid.určitě byla vše moje chyba a pominu li okolnost že postupovali takhle neeticky vůči mé dceři kterou zastrašovali pokud je nevpustí do domu musím jen souhlasit s vaší první větou(vlastně částí věty),že exekutor je pro širokou veřejnost hajzl.na druhou část první věty vám odpovím čísly:dluh 1250,-.......soud + poplatky cca 8 000,- jako vzdělaná žena si dokážete spočítat kolik jsem zaplatil tomu nevýdělečnému a hodnému exekutorovi.takže milá saskie:pokud si myslítě že to co jste právě spočítala je malý zisk a exekutor je nevýdělečné povolání,je na čase naučit se mýt to nenáviděné nádobí a při tom přemýšlet jestli se dnes pracuje tím způsobem co jste nastínila,nebo se dnes pracuje úplně jinak.krásný den přejiV jinak  podotýkám,že jsem si vědom své chyby a povinnosti platit své závazky včetně poplatků atd.jen jsem chtěl slečnu upozornit,že mám na věc jiný náhled

2 0
možnosti
JP

zbyva jedina otazka: procpak jste tu dluznou castku neuhradil hned, pripadne proc jste ji neuhradil po vyzve veritele, a proc jste ignoroval obsilky od soudu, ktere vam chodily na adresu trvaleho bydliste ... to je tak, kdyz nekdo hazi slozenky a upominky do kose, a pak se divi ...

0 3
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 639x
Šestadvacetiletá ženština, která by ráda žila jen ve svém vlastním světě, ale přesto každé ráno zvědavě kouká z tramvaje při okružní jízdě Prahou cestou do práce. Někdy je trochu workoholik a někdy se před vším schovává. Nesnáší mytí nádobí a podléhání (komukoli, čemukoli).