Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Opravdu myslíte, že jde o omezení krádeží kol? Já tedy ne.

Podle mne jde o:

- vykázání aktivity resortu

- balamucení občanům že se pro ně něco dělá

- vymyslení "potěmkinovské" práce pro několik vyvolených

- vytvoření trvalého "odkloněného" zdroje peněz - ohlupování llidi si ještě nechat jimi zaplatit. Jsem pesimista?  Nikolv. Realista a neoblbnutý občan.

3 1
možnosti
SV

Pro mravokárce - 100% jistotu, že je mé kolo kradené nemám, ale přijde mi to tak a jelikož ho v tomto bazaru (který není nikde schován, ale na Florenci ho má každý u nosu) nikdo z policistů nenašel - možná, že krádež nikdo nehlásil nebo ho tam vážně někdo dal z finanční nouze - tak nevidím důvod, proč bych si ho nekoupila. Nicméně pro ty, co neumí číst - v článku je uvedeno, že jsem ho dostala. A vracet ho nebudu.

Ano, kradlo se a krást se bude, ale jaké byly postihy dříve a jaké jsou dnes? A to nemluvím o morálním úpadku takového činu. Nikdo se dnes nestydí za takový čin, někdo se tím i chlubí.. Normálním se stalo krást a to se mi tedy nelíbí, vám ano?

2 1
možnosti
MT

Nezlobte se, ale pokud skutečně nevidíte důvod nekupovat si pravděpodobně kradenou věc, tak se nedivte, že nebereme vážně Vaši esej o úpadku morálky:-)

2 2
možnosti
ZS

"Normální je nekrást" - v naší zemi to zní jako sci-fi. Až budou přiměřené tresty za krádež kol a dalších věcí, tak se možná něco vyřeší. Zatím to je tak, že pokud vám někdo kolo ukradne, z 90% se už nenajde. A když už to kolo policie najde, obvykle je cena do 5.000,-Kč, takže přestupek. Pak to probíhá tak, že policie spis odloží, případně předá přestupkové komisi obecního úřadu (ale to už musí být hodně iniciativní policista). Ta si hříšníka pozve, ten se nedostaví, tak mu uloží pokutu, kterou nikdo nevymáhá. Prostě "plácnutí do vody".

Nechci házet všechny policajty do jednoho pytle, ale tady je má osobní zkušenost : Při pochůzkách městem jsem byl svědkem krádeže kola dvěma romskými mladíky. K tomu ještě rozbili sklo dveří, aby se do domu dostali. Zavolal jsem 158. Představil jsem se a věc oznámil s tím, že krádež právě probíhá. Odpověď policisty: "Pane, nadiktujte mi Vaše bydliště!Je kolo pojištěné?" Jeho otázky naprosto nesouvisely s probíhající krádeží. Spíš bych očekával, že neprodleně vyrozumí nejbližší hlídku, případně místní oddělení, které je pár metrů od místa, kde krádež probíhala. Údaje o mém bydlišti měly nepochybně sloužit k tomu, aby mne mohli pozvat ke svědecké výpovědi, kdyby majitel krádež ohlásil. Vykázali by činnost a pak věc odložili. Takže pokud takto reaguje policista na 158, je z mého pohledu ještě přeplácen.

2 0
možnosti

Nevím, jestli jste jenom tak naivní, nebo přímo hloupá, ale tvrdit, že je vhodnější naučit lidi nekrást, to je výrok roku. 8-o Zloději jsou od počátků lidstva a co bude lidstvo existovat, budou také i zloději. O Vaší morálce si člověk udělá obrázek podle toho, jak  se chlubíte, že máte kolo z bazaru, o ktrerém jste přesvědčena, že je kradené. Já bych si teda takové kolo rozhodně nekoupil, měl-li bych takové podezření. Lidé jako vy, kteří berou jako normální, že si v bazaru mohou pořídit kradenou věc, jsou totiž spolupachatelé krádeže, ať se Vám to líbí nebo ne. Věřím tomu, že lidé jako já, kteří už díky zlodějům o kolo někdy přišli, tuto registraci uvítají. Je to totiž pro ně hlavně obrana proti zlodějům. Nějaká ta koruna za registraci mi vůbec nevadí, protože jsem si min. týden koupil nové kolo za třicet tisíc a do jeho ochrany (alarm, kvalitní zámek) jsem už investoval 3 300 Kč. Co je proti tomu nějaká stokoruna za registraci? Každý prostředek, který alespoň trochu ztíží zlodějům krádeže, vítám. A představte si, že kolo má odjakživa na rámu vyražené číslo, tudíž není nutné vymýšlet nějaké registrační zanačky.

3 3
možnosti
RL

Potrefená husa se vždycky ozve. Mě ukradli už 3 ( slovy TŘI ) kola, naposledy o Vánocích. ;-€

2 1
možnosti
MT

Kolo jde zajistit tak, aby se neukradlo. Napriklad da se vybrousit viditelne jmeno majitele (nebo neco jineho) do kostry rozhodne zlodeje odradi. Zamek take neni spatny napad, a nenechavat koli bez dozoru take...

1 3
možnosti
MT

Registračních značek na kola netřeba, na rámu je vyražené sériové číslo. Učit lidi nekrást je prima myšlenka, jen z trochu jiného světa:) Zvlášť od člověka, kterému není žinantní kupovat si evidentně kradenou věc. Hlavně že byste sekala ruce. Háček registrace spočívá v tom, že když policie takové věci jako vykradené sklepy "vyšetřuje" s předem jasným výsledkem, totiž odložením, není důvod se domnívat, že na základě existence nějakého registru by se uvnitř jejich dušiček něco zvrtlo a najednou by tyhle věci začali řešit. Stejně mě překvapuje, jakej rozruch vyvolal tenhle zkušební balónek:)

1 1
možnosti

Oni to ti policajti kolikrát odkládají právě proto, že je těch krádeží tolik, že prostě nestíhají a pokud už zloděje odhalí a zabaví nakradená kola, ta pak mnohdy leží ve skladech a nedá se dohledat majitel, protože ne každý krádež nahlásí nebo si pamatoval výrobní číslo. Pokud by registrace fungovala, dali by se tito majitelé snadno dohledat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 639x
Šestadvacetiletá ženština, která by ráda žila jen ve svém vlastním světě, ale přesto každé ráno zvědavě kouká z tramvaje při okružní jízdě Prahou cestou do práce. Někdy je trochu workoholik a někdy se před vším schovává. Nesnáší mytí nádobí a podléhání (komukoli, čemukoli).