Cinkrlata

Taky se vám někdy stalo, že jste se dostali k nějaké činnosti,kterou jste dělat nechtěli a tak nějak vás to pohltilo? Začalo to prostě... Ztracenou náušnicí..

Poslední teplejší víkend v tomto roce a já si v balerínkách vykračuji tančit. Najednou na mostě slyším cink.. A moje náušnice z bílých dřevěných kapek se válí na zemi.. Kruci to ten límec u bundy.. Zásadně nenosím zarážky na žádných náušnicích, protože na ně zapomínám a zůstávají mi viset na uších nebo padají kdoví kam. Zatím jsem ztratila náušnici jen jednou a to byla zacvakávací. Nevím, jak se mi to povedlo.

Chystáme se na noční tramvaj - naprosto střízlivé a utancované. Dělám osudovou chybu - oblékám si bundu ještě v sále a narvanou Lucernou se proplétám ven. Konečně kyslík. Zkoumáme jízdní řády a stejně bereme první tramvaj, která jede. Je to jako vždy stejný útěk před dotěrnými seznamchtivými týpky.

V tramvaji naučeně sahám po náušnicích, abych je srovnala. Někdo má naučený pohyb na vlasy, jiný na oblečení, já na náušnice. Asi kvůli absenci zarážek. Srovnám jednu a u druhé si sáhnu na ucho. Doprčic, že mi někde spadla.. Koukám si pod nohy na podlahu tramvaje a snažím se moc nestrkat do lidí kolem mě. Co kdyby se jim chtělo zvracet.. Nikde nic. Vystupujeme a já si vyklepávám bundu a tričko. NIC

Dochází mi, že jsem jí fakt ztratila. Panika. Chce se mi vrátit se tam, ale při představě toho davu bych jí hledala dost těžko. Mají ztráty a nálezy? Určitě ti jí tam uklízečky ponesou schovat, uvádí mě do reality kamarádka. Jenže já normálně nic neztrácím a navíc byly jediné bílé co mám. Koupené na Aukru. Levně.

Dojedu domů smutná a naštvaná. Kdybych si tu bundu oblékla až venku, tak bych jí slyšela spadnout. Druhou náušnici vylovím z kabelky, kam jsem jí schovala a dám ji na linku jako němou výčitku mé neschopnosti je uhlídat.

Dívám se na Aukro, přece bych mohla najít ty samé i když jsem je kupovala asi před rokem. Dopátrám se původního prodejce, klikám na aktuální nabídku a blikne na mě - uživatel odstaven. Tak to jsem víte kde.. Hledám ještě na internetu i jen ty dřevěné kapky jako díly, ale nikde nic. Prostě po stejných náušnicích se slehla zem. Můžu být ráda - byly originální.

Pomůže až mužská racionalita. Honzovi stačí jeden pohled na analýzu situace a říká: "Tak si z tý jedný udělej dvě, když tam máš tři kapky. Na každý budeš mít jednu a ta jedna prostě zbyde". No nejsou ti muži geniální?

Udělej si.. Hmm a jak se takové náušnice tvoří? Potřebuji háček a kroužek.

Po týdnu obcházení této povinnosti zjišťuji, že by byly dobré i kleště. Háčkům se říká afro háčky a je dobré koupit je výhodně v poměru množství cena.

Odklepávám svou první objednávku - není v ní jen háček a kroužek. A zbytek příště. 

Kdo je hodně zvědavý, ať zapátrá na Facebooku - název článku napoví.

 

Autor: Saskie Vítovcová | úterý 3.12.2013 19:45 | karma článku: 4,25 | přečteno: 207x
  • Další články autora

Saskie Vítovcová

Chlapeček s panenkou

29.8.2013 v 20:13 | Karma: 29,01

Saskie Vítovcová

Někdo to rád horké

8.4.2013 v 4:00 | Karma: 9,49