Proč po sobě zanechávají teroristé pasy?

Velmi často se v masmédiích komentátoři atentátníkům vysmívají, že na místě samém nechávají svůj pas či jiný doklad, na jehož základě jsou snadno identifikovatelní. Má to nějaký racionální důvod?

Zamyslel se někdo někdy nad tím, proč to vlastně dělají? Jaký to má smysl? Proč je to pro ně tak důležité? Není to jednoduše prostě proto, že na tom závisí obživa celé jeho rodiny?

Odměnou za sebevražedný atentát (smrt „bojovníka  za Islám“) je za prvé, že se o rodinu mučedníka (šahída) finančně postará organizace, v jejímž jménu byl útok spáchán (Al Káida, Hizballáh, Hamas, Islámský stát, Talibán, apod.) a zadruhé, samotný mučedník přijde do nebeského ráje, kde na něj čeká 72 panen, s nimiž se bude moci okamžitě začít obveselovat, aniž musí čekat na den z mrtvých vstání, jako všichni ostatní. Kromě mladých svůdných žen, bude v islámském ráji neustále hrát příjemná hudba, poháry zůstanou po okraj naplněné a samozřejmostí bude i dostatek ovoce, zejména pak hroznů a banánů.

72 panen

Hlavním důvodem proč bojovníci za Islám na místě útoku nechávají své doklady je, aby z nich bylo jasně patrné a dokazatelné, kdo jej skutečně provedl a zásluhy a následnou odměnu si nemohl přisvojit nikdo jiný. Jinými slovy proto, že na tom odvisí finanční existence rodiny útočníka. Vysvětlení je to docela prosté a srozumitelné. 

 

Autor: Vít Klíma | čtvrtek 1.6.2017 12:05 | karma článku: 29,83 | přečteno: 1345x