Poděkování Trumpovi a obava o zdraví Vladimíra Putina

„Peršané soudí i takové provinění, kvůli němuž se sice lidé nejvíce nenávidí, ale nejméně soudí, totiž nevděk. Přísně trestají i toho, o kom zjistí, že mohl projevit vděčnost a neučinil tak.“ , Xenofón

Židé dovedou být nejen velice vděční, ale dát to i najevo. Díky jedné z mnoha reforem Josefa II získali Židé politickou rovnoprávnost a  židovská obec byla zařazena mezi pražské čtvrti. Na důkaz vděčnosti císaři, pojmenovali Židé tuto městskou část po něm a nazvali ji Josefov.

Naši vděčnost si plně zaslouží i Donald Trump, protože:

  • přesunul americké velvyslanectví do Jeruzaléma,
  • uznal Golanské výšiny jako součást Státu Izrael,
  • zprostředkoval Izraeli historický mír se Spojenými arabskými emiráty a spolupráci i s dalšími arabskými státy
  • odstoupil od nebezpečné dohody s Íránem.

Děkujeme a na jeho příspěvek Izraeli nezapomeneme!

Co se týče právě skončených voleb, uvidíme, zda se mu podaří zpochybnit korespondenční hlasy. Pokud ano, pak Trumpova „pomsta bude ještě sladká“. Připomínám jen, že se na tuto možnost již dopředu dlouhodobě připravoval. Pokud ne, vůbec není jasné, kdo vlastně bude vládnout. Joe Bidenovi je 77 let a svým zdravotním stavem nápadně připomíná Leonida Iljiče Brežněva (ZDE).. Znamená to, že ve skutečnosti bude vládnout někdo z pozadí. Sám jsem zvědav, kdo to bude.

Inspirativní pro ČR může být v tomto případě příklad Ruska. Důvod, proč Vladimír Putin dosud neblahopřál Joe Bidenovi ke zvolení je ten, že „Rusko považuje za správné počkat na shrnutí výsledků prezidentských voleb v USA, pokud jde o blahopřání vítězi voleb“, řekl mluvčí prezidenta Peskov. Další potvrzení, že ti Rusové nejsou žádní hlupáci!

Ač se to navenek nezdá, k bezpečnosti Izraele přispěl významně i ruský prezident Vladimír Putin. Je nám velice líto, že se u něj zřejmě objevila těžká nemoc (v této souvislosti se nejčastěji mluví o Parkinsonově chorobě). Podle vyjádření moskevského politologa Valerie Solovjeva, na 68 letého ruského prezidenta tlačí především rodina, aby odstoupil z pro něj vyčerpávající prezidentské funkce.

Kreml tuto zprávu vyvrací a tvrdí, že jde o pouhou kachnu, takže ať už je to tak či onak, v každém případě přeji ruskému prezidentovi Vladimíru Putinovi hodně času a potěchy s rodinou.

 

Autor: Vít Klíma | pondělí 9.11.2020 13:51 | karma článku: 28,18 | přečteno: 968x