„Fuck the EU“ podruhé!?

Laskavého čtenáře jsem nedávno upozorňoval, že Rotschildovo impérium potichu skoupilo podstatnou část státního dluhu Ukrajiny. Skutečnost, že jméno jejich rodiny vešlo ve veřejnou známost, značí, že se krach Ukrajiny nenávratně blíží.

Největšími majiteli ukrajinského dluhu (státních dluhopisů), resp. jejími největšími věřiteli jsou Rotschildové, Ruská federace a Rockefellerové. Znamená to, že podle jejich not bude probíhat i „restrukturalizace“ ukrajinského dluhu. Rotschildové mají eminentní zájem o Dnětrpetrovskou oblast, Rockefellerové o Západní Ukrajinu a Moskva o pozemní přístup ke Krymu. Dá se předpokládat, že si Ukrajinu mezi sebou rozdělí, v čemž jim budou zdárně sekundovat místní oligarchové.

Zřejmě „kouzlem nechtěného“ MMF právě teď rozhodl, že na Ukrajinu pošle 17, 5 mld. dolarů, což by všem třem hlavním věřitelům mělo přinést hotové peníze a zbytek, včetně zisku jim zajistí kompenzace či levná koupě k privatizaci určeného státního majetku (podniků, nerostných surovin a zemědělské půdy). Zda a kolik na „privatizaci“ vydělají Němci (prostřednictvím Vitalije Klička) nevím, ale zřejmě žádná sláva to nebude. Poláci, Maďaři a Rumuni s největší pravděpodobností „utřou nos“ úplně. Podařilo se Američanům „Fuck the EU“ podruhé?  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vít Klíma | pondělí 23.3.2015 11:39 | karma článku: 31,23 | přečteno: 1129x