Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

EU, tlupa šimpanzů a sv. Antoníček

V chovámí Alfa samců šimpanzů a EU není až tak velký rozdíl. Oba chtějí vládnou silnou rukou a oba se chtějí mít lépe, než zbytek jejich tlupy. Smutné je, pokud patříte mezi slabší kusy stáda, nebo slabší státy v rámci EU.

Marx v Čechách vyšel z módy, takže, - abych moc nepobuřoval – vypůjčím si od něj jen jeden termín – imperialismus. Svět se v něm, díky koncentraci a centralizaci kapitálu, rozdělil na silné a slabé (jedince i státy). Ať už se nám to líbí či nelíbí, ve sporech mezi nimi, většinou platí právo silnějšího. Ještě ze školy si možná učený čtenář vzpomene na slavnou Darwinovu větu: „„survival of the fittest“, silnější vyhraje (přežije). V imperialismu pro slabé moc místa na slunci nezbývá. Bohužel, nejčastěji obsazují podřízené až podřadné role a jinak tomu není ani v případě Čechů v rámci EU.

Nejbližším „příbuzným“ člověka jsou šimpanzi, kteří s námi mají z 96 – 98% shodnou DNA. Není divu, že „právo silnějšího“ vládne jak v tlupě šimpanzů, tak i v EU.  Alfa samec ovládá svoji šimpanzí tlupu železnou rukou, stejně tak jako německý kancléř (-ka) „zbytek“ členských zemí EU.

V EU, stejně jako v šimpanzí tlupě, vládne přísná hierarchie. Německý Alfa samec rozdělil členské země do tří základních hierarchických úrovní:

  1. bohatý Sever Evropy,
  2. chudý Jih,
  3. zaostalý Východ.

Češi v tomto žebříčku patří na nejnižší příčku a vedoucí samci a samice se k nim podle toho chovají. „Sežerou tu nejlepší potravu a nechají jim jen zbytky; nutí je otročit za minimální odměnu a navrch jim ještě „otrtkají“ ty nejžádoucnější samičky“. Jinými slovy z Čech se stal krmelec silnějších evropských států a z Čechů jejich špatně placení a živení nádeníci. Smutnou skutečností je, že všechny české „předvolební nápady“, jak posílit roli Česka v EU směřují proti zájmům alfa samce. Můžeme si být stoprocentně jisti, že je rychle smete ze stolu. Obávám se, že ani ta slibovaná „stejná kvalita“ potravin nebude realizovatelná, protože Alfa samec by tak podřadné potraviny nikdy nejedl. Obávám se, že předvolební sliby českých poslanců by nedokázal splnit ani svatý Antoníček, patron zázraků a nesplnitelných přání.

Jste-li přesto rozhodnuti jít k volbám, především si jasně uvědomte, co můžete a nemůžete svým hlasem ovlivnit. Váš hlas ovlivní jen a pouze postavení (sílu) té parlamentní frakce, jejíhož poslance zvolíte. O ničem jiném volby nejsou. Frakce Evropského parlamentu lze přirovnat k jednotlivým poslaneckým klubům v českém parlamentu. Návod koho volit je velmi jednoduchý: vyhovuje-li vám program nějaké frakce ((ZDE), volte ty české poslance, kteří se k ní hlásí. I zde platí pravidlo, že čím je frakce silnější, tím více svých programových cílů dokáže realizovat.

Učený čtenář si snadno spočítá, že rozdělí-li našich 21 poslanců mezi několik frakcí, váha „českého hlasu“ se limitně blíží nule. Poslanec, který by chtěl skutečně zastupovat české zájmy, si musí najít spojence, jejichž hlas má v Evropském parlamentu váhu. Místo toho, Češi - spolu s několika státy bývalé „Varšavské smlouvy“ - založili vůči EU novou odbojovou skupinu, jíž přemalovali název na „Višegrádská“. Svatá prostoto! Židé se Západními kořeny jsou tím velice zklamáni a rozhodně si nepřejí být nijak spojováni ani s autoritativní vládou Viktora Orbána ani s bigotním a antisemitským Polskem. Židé se Západními kořeny si s touto skupinou nepřejí být vůbec nijak spojováni! Češi se pak nemohou divit, že nejsou zařazováni na Západ, ale až na ty nejspodnější příčky evropského žebříčku, a že se k nim EU chová tak, jak se chová. Nejsmutnější na tom je, že EU je ta špatná a Češi jsou ti dobří! Ach jo …

A co říci na závěr? Aktuální úkol, který před Čechy stojí je posunout se v EU na vyšší stupeň společenské hierarchie. Začít by mohli například tím, že do Evropského parlamentu zvolí poslance, kteří budou této republice dělat čest!

 

Autor: Vít Klíma | úterý 21.5.2019 9:32 | karma článku: 12,41 | přečteno: 427x
  • Další články autora

Vít Klíma

Glosa: „Válka mezi Slovany civilizovaným národům vadit nebude“

Včera jsem dostal naloženo od čtenáře Jiřího Kindla za to, že píšu bludy (blbosti), tvrdím-li, ž české zbraně z Vrbětic nebyly určeny pro Ukrajinu, ale směřovaly vesměs do Sýrie. Proč je konečný kupec pro Čechy tak důležitý?

29.4.2021 v 14:22 | Karma: 29,47 | Přečteno: 1063x | Diskuse| Politika

Vít Klíma

Rusko má bombu "Soudného dne"

Její první prototyp vznikl za vlády Nikity Sergejeviče Chruščova a svět si ji pamatuje pod jménem „Car Ivan“. Nikdy na ni - při sporech s Ruskem - nezapomínejme!

28.4.2021 v 15:44 | Karma: 30,60 | Přečteno: 1123x | Diskuse| Politika

Vít Klíma

Předpověď: "vzájemné vyhoštění velvyslanců"

Splnila se moje prognóza, že spor odnesou hlavně obě velvyslanectví. Ani Češi ani Rusové nemohou ztratit tvář, takže ani žádná jiná možnost už nepřihází v úvahu. Nejsmutnější na tom je, že tak daleko nezašly ani Rusko s Ukrajinou.

22.4.2021 v 14:08 | Karma: 29,03 | Přečteno: 748x | Diskuse| Politika

Vít Klíma

Češi podcenili riziko obchodu se zbraněmi a byli za to, po zásluze, potrestáni

Češi zřejmě udělali obchod jako obvykle: „zisky z obchodu se zbraněmi putovaly do soukromých kapes a riziko nesl stát“. Ruská vojenská rozvědka jen ukázala, jak velké riziko si stát na svá bedra vzal!

20.4.2021 v 9:11 | Karma: 30,98 | Přečteno: 893x | Diskuse| Politika

Vít Klíma

První obětí budou obě velvyslanectví

Mezi Moskvou a Prahou se žádná politika stejně nedělá, takže obě velvyslanectví jsou zcela zbytečná a nic nebrání jejich úplnému zrušení. Naprosto postačí konzuláty, které by se staraly o Čechy v Rusku a opačně o Rusy v Česku.

19.4.2021 v 12:11 | Karma: 16,72 | Přečteno: 485x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Izrael zasáhl budovu bezpečnostních sil v Damašku, osm vojáků utrpělo zranění

3. května 2024  6:43

Při izraelském vzdušném úderu byla ve čtvrtek večer zasažena budova syrských bezpečnostních sil na...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

Soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, na které uhořelo 34 lidí

3. května 2024  6:14

Americký soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, při jejímž požáru zahynulo v roce 2019...

iDNES Premium jen za 49 Kč na 3 měsíce. Získejte i vstupenky na MS v hokeji

3. května 2024

Před blížícím se mistrovstvím světa v hokeji přichází iDNES Premium s mimořádnou akční nabídkou....

  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 897x
Autor je Mezinárodní realitní konzultant a symatizant DiEM 2025 (diem25.og).

Seznam rubrik