Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Za svrženého prezidenta Viktora Janukovyče pracoval ukrajinský zbrojní průmysl prakticky jen na export a i stávající výzbroj ukrajinské armády se rozprodávala do zahraničí. Když pak na jaře 2014 začala krize s Ruskem, byla Ukrajina prakticky beze zbraní a neměla se čím bránit. „Ještě na počátku září (2014) měly ukrajinské jednotky jen dvacet procent vojenské techniky, kterou potřebovaly.

2 0
možnosti
Foto

Česká republika při prodeji a vývozu zbraní se řídí zákonem č. 38/1994. Každý prodej a vývoz musí být licenzován. To znamená že povolení vydává MPO (Ministerstva průmyslu a obchodu),které úzce spolupracuje úzce a koordinuje svou činnost se všemi dotčenými složkami státní správy Ministerstvem zahraničních věcí, Ministerstvem vnitra, Ministerstvem obrany a zpravodajskými službami a také se k tomu. vyjadřuje NATO. Ministerstvo vnitra vydává povolení z hlediska veřejného pořádku, bezpečnosti a ochrany obyvatelstva. To znamená, že určuje jaká munice se může ve kterém skladu uložigt a za jakých podmínek. Dohlíží a pravidelně kontroluje uložení munice, tak aby její uložení odpovídalo zákonu. Mezinárodní organizace kontrolují, zda zbraně se nedostávají do citlivých oblastí a pokud se to zjistí, provádí se šteření, jak se zbraně do těchto oblastí dostaly. Zda se se tam dostaly na základě licence a podobně. V době komunismu. státy varašvaké smlouvy na pokyn SSSR vyvážely právě zbraně do citlivých oblastí a ještě dens se tam nachází.

1 0
možnosti
Foto

Britská organizace Conflict Armament Research (CAR), jejíž činnost podporuje Evropská komise, pátrala jak se do rukou islámského státu dostaly zbraně československé výroby. Při pátrání pomáhal i Český stát Byly vyrobeny byly mezi lety 1960 – 1980 ve zbrojovce v Uherském Brodě, po sametové revoluci prodány jako přebytečná technika soukromé společnosti Banzai.Tou byly dále přeprodány společnosti S.M.S. se sídlem v Dubnici nad Váhom na Slovensku, která je v srpnu 2007 odeslala do Iráku.To vše ovšem legálně a s „certifikátem koncového uživatele“ zbraní vydaným iráckou vládou. Odtud se dostaly do rukou Iráckého státu. Česká republika oficiálně nedodává zbraně do „nepřehledných“ oblastí, mezi které patří kvůli vleklému a složitému konfliktu mezi mnoha stranami i současná Sýrie.A ve zprávě CAR skutečně u Česka ve sloupci „Sýrie“ svítí nula, která ukazuje, že žádnou českou vojenskou techniku na bojištích tzv. Islámského státu v Sýrii experti nenašli..

1 1
možnosti
Foto

Češi jsou asi tolik Slované, jako jsou Mongolové.

7 1
možnosti
Foto

ta slovanská karta je hodně omšelý trik:-P

6 0
možnosti
VV

A na Balkane to bylo co?

1 0
možnosti
MK

Nevím, co to máte z těmi Slovany. Podle vědeckých studií máme my Češi slovanský původ pouze z jedné třetiny.

Já sám se jako Slovan vůbec necítím, slovanské vlastnosti jsou mi cizí. Cítím se jako Germán, který nějakým nedopatřením hovoří slovanským jazykem. A jsem rád, že se Slovany z východu nemám vůbec nic společného.

7 1
možnosti

Heydrich by z vás měl radost. A místo výmyslů o "vědeckých studiích" se raději naučte předložky.

1 2
možnosti
PB

P95e44t36r 72B69u47r84i71a97n

29. 4. 2021 16:03

Ten odkaz na http://www.Pri.org. ale mluví zcela opačně. Říká se tam, že se Ukrajina zavázala, a taky to udělala, a ty zásoby po éře Sovětského svazu zlikvidovala, a teď ji ty zbraně chybí.

Zde výňatek:

USA v současné době čelí otázce, jak pomoci Ukrajině, včetně toho, zda jí dát zbraně poté, co utratila tolik, aby jí pomohla eliminovat zásoby. Právě v tomto roce se Obama zavázal poskytnout Ukrajině pomoc ve výši 219 milionů dolarů.-------

A vy to musíte dobře vědět. Upozorňoval jsem na to v diskuzi pod vaším minulým blogem. Vy jste onu lež ovšem použil znovu a odkaz úmyslně zkrátil tak, aby byl jen obecný, nikoliv odkazem konkrétního článku. Co si potom o vaši důvěryhodnosti asi myslet, že...

7 0
možnosti
LT

L31u57d63ě66k 82T19o69n72d93r

29. 4. 2021 15:21

Panu Kindlovy obchod se smrtí nevadí, protože munice byla určena na Donbas a tím je to pro něj v naprostém pořádku.

Zajímalo by mne, jak by se pan Kindl (a všichni ti "rusobíjci") tvářili, kdyby munice z Vrbětic byla určena pro Palestínský Hamás a proto ho vyhodil do luftu Izraelský Mosad... :-)

Co by asi tak všichni ti naši papaláši říkali...

1 8
možnosti
JZ

Izrael by na rozdíl od Ruska nikdy neprovedl takovou zpackanou operaci. ;-D

5 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 897x
Autor je Mezinárodní realitní konzultant a symatizant DiEM 2025 (diem25.og).

Seznam rubrik