Co by měla řešit skutečně levicová strana?

Jak ČSSD, tak i KSČM si na levicové strany už dlouho jen hrály  a lidé to vycítili. Voliči falešnou levici nepotřebují, a proto ji také nevolili, a proto také dopadla "jak sedláci u Chlumce".

Po té co ve volbách uspěl Andrej Babiš a nastupující celosvětová konjunktura mu umožnila postupně zvyšovat platy vojákům, policii, hasičům, lékařům, sestřičkám i dalším pracovníkům ve státní správě a zvýšit důchody, plnohodnotně levici nahradil . ČSSD a KSČM odkázal do politického důchodu, jako přebytečné a nepotřebné strany, protože nemají nic jiného (navíc) co nabídnout.

Speciální poděkování si zasloužili Vojtěch Filip a Jan Hamáček za to, že při jednání o vládě je vůbec nezajímali voliči, ale jen „handl“, kolik postů za svoji podporu dostanou. Případ Poche zřejmě byla ona pověstná poslední kapka, při níž pohár nespokojenosti voličů přetekl a obě strany poslali na smetiště dějin. Doufejme, že alespoň do té doby, než na jejich místě vznikne skutečně levicová strana, která bude zastupovat zájmy neustále chudnoucích vrstev společnosti.

brazilské město, na němž je krásně vidět nerovnoměrnost rozdělené bohatstí, mezi jednotlivé vrstvy obyvateltsvs

Se vzácnými čtenáři se jistě shodneme na tom, že není spravedlivý systém ten, v němž jen 1% společnosti bohatne a zbytek (99%) - oproti nim - více či méně chudne! Levicoví voliči už dlouho čekají na autentickou levicovou stranu, která nebude jen tvrdost kapitalismu změkčovat, ale rozřeší základní rozpor kapitalismu spočívající ve velké majetkové nerovnosti mezi bohatými a chudými. Jejím budoucím teoretikům a zakladatelům držím palce.

Autor: Vít Klíma | pátek 12.10.2018 8:16 | karma článku: 20,90 | přečteno: 542x