Češi podcenili riziko obchodu se zbraněmi a byli za to, po zásluze, potrestáni

Češi zřejmě udělali obchod jako obvykle: „zisky z obchodu se zbraněmi putovaly do soukromých kapes a riziko nesl stát“. Ruská vojenská rozvědka jen ukázala, jak velké riziko si stát na svá bedra vzal!

Zkusme si celý obchodní případ rekonstruovat: v Sýrii se v rukách bojovníků Al – Kajdy objevily české zbraně (blíže viz: https://www.pressreader.com/czech-republic/mf-dnes/20171009/281479276630315) Jejich zdroj se snažili objevit jak Britové, tak i Rusové. Druzí, protože se u nás lépe vyznají, jej asi objevili dříve.

České samopaly v rukou bojovníků Islámského tátu

GRU pak, s největší pravděpodobností, dostala rozkaz zbraně a munici zlikvidovat, aby neohrožovaly životy ruských vojáků. Jestli to tak bylo, nevím, ale dává to celému případu chybějící logiku.

Sečteno a podtrženo: poskytují-li Češi ze zištných důvodů zázemí obchodníkům se zbraněmi, těžko se mohou divit tomu, že je někdo pořádně klepne přes prsty! Připomínám, že náklady na odstranění škod po výbuchu muničního skladu ve Vrběticích činily řádově miliardu korun. Nezaplatili je dotyční obchodníci se zbraněmi, ale prostí daňoví poplatníci! Vskutku, obchod století!! Názor na něj, nechť si udělá každý čtenář sám.

Autor: Vít Klíma | úterý 20.4.2021 9:11 | karma článku: 30,98 | přečteno: 893x