Bojkot Izraele dopadá i na evropskou bezpečnost

Francie odmítla koupit izraelskou technologii, jež mohla pomoci překazit pařížské teroristické útoky, jejichž výsledkem bylo 130 mrtvých.

Americký televizní kanál Fox News uvedl, že již v lednu 2015 se na Francii obrátila nejmenovaná izraelská firma s nabídkou technologie přispívající k odhalování chystaných teroristických útoků. Nabízený software shromažďuje data z nejrůznějších zdrojů, analyzuje je a posléze z nich sestavuje zprávy upozorňující na možná bezpečnostní rizika. Francie jej odmítla, přičemž  neudala žádný důvod, proč izraelskou firmu, jež tento software prodala již několika zájemcům, USA nevyjímaje, proč tak učinila. „Francouzským úřadům se líbila, ale vysoce postavený úředník pak prohlásil, že existuje nařízení vyšších míst nekupovat izraelské technologie,“ uvedl dále kanál Fox News. Těžko se tak lze divit tomu, že židé utíkají nejen z Francie, ale i z celé Evropy. Otevře-li ještě své dveře dalším muslimům a Ukrajincům v navrhovaného rámci bezvízového syku, nový exodus jen nabude na síle.

Válka kolébek

V Evropě nabude na síle i „válka kolébek“, kterou Evropané s muslimy - při známé natalitě muslimských žen - jen těžko vyhrají. Evropské židy tak nahradí evropští muslimové, což je zřejmě nevyhnutelný vývojový trend. Naprosto chápu malé národy, jako jsou Rakušané, že se tomu zpřísněným azylem brání a nechtějí muslimy do země, ve větším počtu, vpustit. Jen nevím, zda to - na jejich přežití -  bude stačit.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vít Klíma | čtvrtek 28.4.2016 11:35 | karma článku: 30,60 | přečteno: 923x