Strana za nezávislost Velké Británie dostala 26 procent hlasů

Strana Nigela Farage (UKIP) zažila fenomenální úspěch v komunálních volbách. Až doposud měla úspěchy pouze ve volbách do Evropského parlamentu, kde má 11 poslanců. Nyní je jasné, že s UKIP se musí počítat i v domácí politice. My v občanském sdružení Reformy.cz z toho máme samozřejmě obrovskou radost, protože pravidelně překládáme nejlepší projevy Nigela Farage a dáváme je na náš youtube kanál. Zde budeme již brzo díky Faragovi slavit 5 miliónů zhlednutí. Je evidentní, že Faragovy názory na EU, daně i politiky obecně velmi dobře rezonují s myšlením lidí v ČR.

www.opustme.eu

ZDE najdete ty nejlepší projevy Nigela Farage pěkně pohromadě

Pět věcí je po těchto volbách jasných:

  1. UKIP se stal stabilní čtvrtou stranou britského politického systému. UKIP je nyní značně zakotven v místních vládních institucích. UKIP má dnes skvělou pozici, aby vyhrál příští volby do Evropského parlamentu.
  2. Pravice je vážně - možná smrtelně – rozdělena, ale voliči UKIP nepřicházejí pouze z pravé strany politické spektra, ale v podstatě odevšad. UKIP bere hlasy jak socialistům, tak liberálním demokratům.
  3. Konzervativci jsou zcela bezradní ohledně toho, jak s UKIP bojovat. Už zkusili všechno a prošli si všechny fáze známého přísloví: „Nejdříve Vás ignorují, potom zesměšňují, pak s vámi bojují a následně vyhrajete.“
  4. Cameron bude mít odkládání referenda o EU za rok 2015 stále těžší a těžší.
  5. Vystoupení Velké Británie z EU bude zásadní podpora snahám ostatních států na cestě k znovuzískání samostatnosti a obrození politiky v Evropě.

Je to fenomenální úspěch, protože UKIP měl podobně jako Svobodní ještě v roce 2001 podporu pouze 1,5 procenta voličů. Svobodní mají podle průzkumů dnes 2,2 %. Jsme prostě deset let pozadu za Velkou Británií. Já jen doufám, že Brity dostihneme včas, tak abychom z EU vystoupili ještě předtím, než se EU bude živelně a s velkými náklady rozpadat sama.

ZDE můžete podpořit referendum o vystoupení České republiky z EU

Na závěr tři nejpopulárnější mýty ohledně EU:

  1. Díky EU dostáváme spoustou peněz:
    Evropská unie nás stojí ročně asi 200 miliard
  2. Bez EU bychom nemohli svobodně cestovat a obchodovat s Evropou:
    Svobodný pohyb a obchod nám zajišťuje EHP a Schengenský prostor
  3. EU nemá alternativu (známý citát Václava Klause):
    EFTA je podstatně lepší než EU
Autor: Vít Jedlička | pátek 3.5.2013 21:05 | karma článku: 36,48 | přečteno: 3725x