Skutečné nebezpečí EU tkví v...

Server parlamentní listy mě požádal o reakci k článku: Kvůli EU budeme pít studenou kávu. Zrušit Brusel, zlobí se europoslanec

Šéf pravicového libertariánského sdružení Reformy.cz a člen Strany svobodných občanů Vít Jedlička je sice přesvědčen, že podobné regulace jsou zbytečné a nesmyslné, ale hlavní problém unie, kterým by se měli všichni zabývat, je podle něho jinde.

„Skutečné nebezpečí EU tkví v připravovaném permanentním záchranném mechanizmu eurozóny (ESM, euroval). ESM byl nedávno po pádu vlády a chrabrém boji strany Svoboda a Solidarita proti všem vlastizrádcům schválen na Slovensku. Pokud bude českými vlastizrádci schválen v parlamentu, hrozí České republice nebezpečí, že bude muset zaplatit do Bruselu 350 miliard korun na záchranu eura. To je třetina státního rozpočtu ČR a de facto by to znamenalo bankrot. To znamená, že každý Čech včetně důchodců a batolat si naše členství v EU odpracuje přibližně 250 hodinami nucených prací!" upozorňuje Jedlička.

Podle něho je to nebezpečná cesta do otroctví a východisko vidí Jedlička ve vystoupení z Evropské unie a vstupu ČR do zóny volného obchodu EFTA, která nehodlá mít ambice na jakékoliv politické sjednocování Evropy.

Kam dál:

Autor: Vít Jedlička | pátek 21.10.2011 11:36 | karma článku: 26,83 | přečteno: 2290x