Pře­my­sl So­bot­ka, symbol úpadku ODS

Pře­my­sl So­bot­ka, kandidát ODS na prezidenta, se snaží vy­bu­dit dojem od­hod­la­né­ho an­ti­ko­mu­nis­ty. To je velmi zá­bav­né u člo­vě­ka, který až do re­vo­lu­ce stu­do­val VUML. To je ovšem na něm to nejméně zá­vad­né.

Pokrytec Posera Student VUML :D

 Udě­lal jsem s ním dva roz­ho­vo­ry. Ten první (video) je delší a dá se pouze ob­tíž­ně tlu­mo­čit. Vy­plý­vá z něj to, že pan So­bot­ka je lhář a ne­boj­sa, když na­pří­klad tvrdí, že byl proti při­je­tí Ev­rop­ské ústa­vy, za­tím­co v ODS jako jeden z mála pro­sa­zo­val, aby ODS řekla Eu­ro­ústa­vě svoje „měkké ANO“. Proto se mu pře­zdí­vá „měk­kýš“. Další věc, která z roz­ho­vo­ru vy­plý­vá, je to, že Pře­my­sl So­bot­ka uhne před se­be­men­ším tla­kem z Bru­se­lu nebo od svých ko­le­gů. Do­slo­va se vy­mlou­vá na to, že musel něco udě­lat, pro­to­že na něj někdo kři­čel. Nebo se vy­mlou­vá, že so­lár­ní pa­ne­ly pod­po­řil, pro­to­že na něj pan Mol­dán z TOP 09 vy­tvá­řel tlak. Celé in­ter­view končí jeho op­ti­mis­tic­kým kon­sta­to­vá­ním, že eu­ro­so­ci­a­lis­mus zví­tě­zí v celé Ev­ro­pě, i ve Švý­car­sku, a proto nemá cenu se to po­kou­šet zastavit.

Druhé in­ter­view (video) Vám vy­ra­zí dech. Těsně před hla­so­vá­ním o ESM jsem se Pře­mys­la So­bot­ky ptal, jest­li ví, o čem hla­su­je, a jest­li ví, kolik je to peněz. On si tipnul, že se jedná o 5 mi­li­ard Kč. Zmý­lil se o dva řády. Dnes už víme, že cel­ko­vý zá­va­zek pře­sa­hu­je 350 mld. Kč. Když jsem na­mít­nul, že se jedná o pod­stat­ně víc peněz, tak s klid­ným srd­cem kon­sta­to­val, že by nás to zbankro­to­va­lo, ale že i přes­to je stále roz­hod­nut vznik ESM podpořit.

Zbytek článku je zde: Jak vypudit socialisty z ODS?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vít Jedlička | sobota 13.10.2012 10:25 | karma článku: 30,95 | přečteno: 2105x