Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nejčernější scénář s Rathem a ESM se naplnil

Bohužel jsem se ve své předpovědi, která mi kromě blogu a reformy.cz vyšla i na Neviditelném psovi velmi přesně trefil do toho, co se včera stalo. Zatímco na Ratha bylo v Poslanecké sněmovně tak 50 médií, na schvalování ESM bylo NULA novinářů. Následně poslanci změnu primárního práva EU schválili a nepřímo nás zavlekli do dluhové diktatury EU (ESM - Evropského stabilizačního mechanizmu), který nás může vyjít na víc jak 350 mld. Kč, což je 10 000 x víc než kolik stihla Rathova skupinka nakrást. To je suma, za kterou bychom mohli každému Pražákovi koupit nové pěkné auto. Všem politikům i novinářům jsme rozdali jednoduchý vše vysvětlující leták a stejně poslanci schválili ESM 140 hlasy. Velmi slabou útěchou budiž to, že Reformy.cz zaznělo během jednání několikrát.

Rath: peníze byly ukradené pro kampaň ČSSD

Doslova Rath řekl a já mu to věřím: "Já tvrdím, že David Rath nevzal úplatek. Když se podíváte do těch materiálů, které máme k dispozici jako torzo spisu. Tak i v tomto nekompletním torzu spisu naopak najdete spoustu vět a slov o tom, že peníze... na volby ... financování voleb... to tam najdete." (video)

Na to jsem hned slyšel reagovat socialisty z TOP 09, že chtějí po ČSSD transparentní účet. Sami ale dávají  na web pouze výpisy z účtu, které může kdokoliv falšovat. Na seznamu transparentních účtu u Raiffeissen banky účet TOP 09 nenajdete. Pomiňme tedy to, že sama TOPka žádný transparentní účet nemá. Důležité je: Jak by sakra transparentní učet zajistil to, aby se na něm objevila krabice od vína se sedmi milióny korun? Nijak! A jsme zas u základů: Jediný způsob jak stát může redukovat na minimum korupci je tím, že sám sebe omezí na minimum.

Kalousek: Do ESM Vás dostanu a referendu o euru a EU zabráním

S ministrem Kalouskem jsem udělal neskutečný rozhovor. Ptal jsem se ho, jestli jeho výrok, že garance za ESM budou 100 miliard (správně 310 miliard) bylo jenom přeřeknutí nebo jestli to byl důkaz jeho naprosté nekompetence, tak mi odpověděl, že to byl přeřek. Očividně mi lhal do oči, protože to, že to je 100 miliard a ne 350 miliard, tvrdil i v interview pro ČT.

Zásadní věc však v rozhovoru s Kalouskem bylo to, že on nedopustí referendum o euru. Prý protože jsme si zvolili zastupitelskou demokraci a on euro i s gigantickým závazkem 350 mld. Kč chce.

Nečas: O ESM hlasují i státy, které mají výjimku z Eura

Premiér nám zopakoval svojí nesmyslnou tezi, že o ESM bude hlasovat i Velká Británie, která má vyjednanou trvalou výjimku a proto by to pro nás neměl být problém to příjmout. To je ale do nebe volající nesmysl. My totiž nemáme vyjednanou trvalou výjimku , ale naopak máme povinnost euro bezodkladně příjmout. Rozhodovat o tom při tom bude bez nás Rada EU na návrh Komise.

Paggio (Peake): Reformy.cz lžou o ESM si rozhodneme sami, když budeme vstupovat do eurozóny

Poznámka pod čarou č. 4 na straně č. 24 Závěrů Evropské rady z 25. března 2011 mluví ale jasně: "V důsledku vstupu do eurozóny se členský stát stane členem ESM s veškerými právy a závazky z toho vyplývajícími." O ESM tedy již nebudeme hlasovat, protože se prostě v důsledku přijetí do eurozóny staneme taky členové ESM.

Radek John přečetl poslancům skoro celý náš leták a stejně to nepomohlo:

ESM JE EKVIVALENT
= 10 000 Rathových kauz
= 100 000 rodinných domů (Hirošima)
= 35 000 Kč na občana
= 70 000 Kč na pracujícího
= 1 000 000 nových aut
= 5 dní současného zadlužování eurozóny!

Nepochybuji o tom, že vnuti euro Čechům bude pro eurofily tvrdý oříšek. Naplno se projeví to, že už teď nema EU v lásce podle STEMu 59 procent lidí.

Zde najdete celý hodinový záznam z jednání.

Autor: Vít Jedlička | středa 6.6.2012 9:10 | karma článku: 38,70 | přečteno: 4470x
  • Další články autora

Vít Jedlička

Největší euromýty: EU zajišťuje svobodný obchod (1)

EU utrácí za vlastní propagandu okolo 2,5 miliardy euro ročně, a to je více, než kolik utratí celosvětově za reklamu společnost Coca Cola. Zaměřuje se na všechny věkové skupiny, od předškolních obrázkových knížek až po rozsáhlou infiltraci vysokého školství profesory placenými z rozpočtu EU. Velkým virálním hitem internetu minulého roku bylo video Svatý týden s EU, které cílilo na středoškoláky. Jsme vystaveni obrovské mediální masáži za naše vlastní peníze. K penězům EU se přidávají ještě ty národní. Česká vláda investovala do „ANO EU“ 200 miliónů Kč. Mají naší politici vůbec nějaké morální právo kritizovat běloruského diktátora Lukašenka za to, že zneužívá státní média k vlastní propagaci? Nežijeme tak trochu v akváriu izolovaném od reálného světa?

11.2.2014 v 18:45 | Karma: 33,20 | Přečteno: 1507x | Diskuse| Politika

Vít Jedlička

Vystoupení z Evropské unie řeší hodně, ale je to jen první krok

Z pohledu Svobodných je ideální forma evropské integrace reprezentována Evropským společenstvím volného obchodu (EFTA). Žádná zbytečná byrokracie, žádné přerozdělování ani nadnárodní vládnutí a svobodný obchod nejlépe s celým světem. Mám za to, že to je to, co od evropské integrace očekává i valná většina našich spoluobčanů. Evropská unie kráčí stále rychleji opačným směrem. Naposledy nám to připomněla na začátku roku Viviane Redingová, místopředsedkyně Evropské komise, když vyzvala k vytvoření Spojených států evropských, ve kterých by Evropská komise fungovala jako plnohodnotná vláda.

5.2.2014 v 10:10 | Karma: 36,49 | Přečteno: 3987x | Diskuse| Politika

Vít Jedlička

Bůh je libertarián

V posledních týdnech se rozvinula poněkud nesmiřitelná diskuze mezi libertariány ze Strany svobodných občanů a konzervativci reprezentovanými katolíky publikujícími na Protiproudu o tom, kdo reprezentuje skutečnou pravici. Bylo by dobré se oprostit od špatně definovaných pojmů levice a pravice a podívat se na to, co si o státu myslí Bible.

28.1.2014 v 20:53 | Karma: 30,32 | Přečteno: 2349x | Diskuse| Ostatní

Vít Jedlička

Boj o svobodu nebo o dolary?

Vojenská agrese USA v Sýrii je zažehnána. Nositel Nobelovy ceny míru Barack Obama nebyl schopen přesvědčit Radu OSN, mezinárodní společenství ani tradiční spojence, jako je Velká Británie, o nutnosti vojenského úderu na režim Bašára al-Asada v Sýrii. Dokonce i šance, že by intervenci prosadil na poli amerického kongresu, je minimální, když se ukázalo, že jeho plán podporuje méně než 10 % Sněmovny kongresu. Americké ani světové veřejnosti se nepodařilo vysvětlit, jak je možné, že po jedenácti letech boje s Al-Káidou, který následoval po útoku z 11. září 2001, se Američané ocitají na stejné bojové frontě s an-Nusrou, odnoží Al-Káidy, jejímž cílem je vytvoření muslimského státu na území Sýrie. Proti útoku v Sýrii se postavila i část amerického establishmentu včetně Zbigniewa Brzezinského, který jako bezpečnostní poradce prezidenta Jimmyho Cartera zostřoval v 80. letech vzájemnou konfrontaci se Sovětským svazem aktivní podporou mudžahedínů v Afgánistánu, ze kterých se později zformovala Al-Káida.

5.11.2013 v 18:55 | Karma: 21,28 | Přečteno: 750x | Diskuse| Politika

Vít Jedlička

Jan Zahradil si argument proti opuštění EU vyvrátil před 12 lety

Vystoupit z EU – ano či ne? To je otázka, kterou si klade český europoslanec Jan Zahradil. V článku píše: "Uvedu jeden jediný argument, týkající se obchodu : Předpokládám, že i stoupenci našeho vystoupení z EU chtějí, aby ČR zůstala členem EEA (evropského ekonomického prostoru), stejně jako země EFTA (Norsko či Švýcarsko). To ovšem předpokládá, že drtivá většina eurounijní legislativy (která se týká právě tak či onak vnitřního trhu) zůstane v ČR zachována i po našem vystoupení."

24.10.2013 v 10:49 | Karma: 32,49 | Přečteno: 3601x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Došla na Majálesu voda? Odmítáme to, říká pořadatel. GIBS prověřuje zásah

30. dubna 2024  13:56,  aktualizováno  16:57

Na sobotním festivalu Majáles v pražských Letňanech nebyl problém pouze s vracením peněz za zálohy...

Masivní sucho je zpět, hrozí požár jako v Českém Švýcarsku, říká klimatolog

30. dubna 2024  16:53

Podcast V den pálení čarodějnic Český hydrometeorologický ústav varuje před vysokým rizikem šíření požárů,...

Česko nakoupí šest vrtulníků pro hašení požárů, pomohou i jinde v Unii

30. dubna 2024  16:51

Česko chce do roku 2030 nakoupit šest vrtulníků pro hašení lesních požárů. Jejich cena by byla do...

Fiala uvítal Steinmeiera v Kramářově vile. Jednali s výhledem na Prahu

30. dubna 2024  16:50

Premiér Petr Fiala z ODS se setkal v pražské Kramářově vile s německým prezidentem Frankem-Walterem...

  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2916x
Studoval ekonomii na VŠE a politologii na CEVRO Institutu.Najdete mě na Facebooku
Zakladatel občanského sdružení Reformy.cz
Kandidát Svobodných do Evropského parlamentu s č. 4

Seznam rubrik

Oblíbené články