Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Evropská unie je fenomenální triumf socialismu v Evropě

Projev na svátek práce u příležitosti oslavy druhé petiletky v EU:  Dovolte mi pro začátek připomenout slavná slova soudruha a předsedy Evropského parlamentu Martina Schulze: „Když padl  Sovětský svaz, neznamená to, že kapitalismus zvítězil. Když necháme kapitalismus rozhodovat nadále, budou miliony obětí,“ Sovětský svaz padl, ať žije Evropský svaz!

Také bych rád pogratuloval soudruhům a členům KSČ Pavelu Teličkovi kandidujícímu do Bruselu pod krycí stranou ANO i soudruhu Janu Kellerovi kandidujícímu pod krycí stranou ČSSD k fenomenální voličské podpoře v nastávajících volbách do Evropského parlamentu. Jediná skutečně autentická komunistická strana v republice obsadila až třetí místo nejspíše proto, že jí jako jedinou do voleb nevede předlistopadový komunista ale Kateřina Konečná, která pro členství v KSČ byla příliš mladá. Ocenit ale musíme její nadšení pro projekt Evropské socialistické integrace.

Nejednoho zastánce evropské integrace muselo potěšit, když v pořadu Hydepark řekla:  „Já myslím, že to není tak úplně pravda, že bychom byli obklopeni kapitalistickými státy, protože projekt Evropské unie je defakto projektem socialistickým. Já si troufnu říct, že se toho nebojíme a zároveň je třeba to dostat i do těch dalších států.

Soudruzi Keller a Telička nebudou v Bruselu sami. V Evropské komisi již sídlí dva členové Komunistické strany Československa - Čech Štefan Füle a Slovák Maroš Šefcovič. Deset z dvaceti sedmi evropských komisařů byli před pádem komunismu členy komunistických stran. Dva z nich byli členy KS Sovětského svazu (Estonec Siim Kallas a Lotyš Andris Piebalgs), jeden byl členem Komunistické strany Jugoslavie (Slovinec Janez Potočnik), jedna komisařka byla členkou Komunistické strany Řecka (Maria Damanaki).

Předseda Evropské komise Barroso byl dokonce členem Portugalské maoistické strany a paní Ashtonová, komisařka pro zahraničí, byla členkou sověty sponzorovaného "mírového hnutí".

Evropská komise stojí na pevných personálních i ideových komunistických základech. Vždyť mezi jejími otci zakladateli hrál vůdčí roli radikální komunista Altiera Spinelli, který byl bytostně přesvědčen, že v soukromých rukách by také neměly zůstávat například energetika, bankovnictví, průmysl a vše, co je důležité pro společný zájem.V roce 1970 se stal Spinelli za svoje zásluhy evropským komisařem. Současní lídři EU po něm také pojmenovali svůj vlastní spolek.

Ocenit také musíme soudruhy z ODS Zahradila a Fialu, kteří chrabře brání vystoupení České republiky z EU. Jejich hlavní argument, proč musíme zůstat členy EU, je to, že z ní nelze vystoupit. Je to argument sice trochu omšelý, ale pořád funguje.

S Evropským svazem na věčné časy a nikdy jinak.

Video záznam projevu zde.

Autor: Vít Jedlička | pátek 2.5.2014 18:26 | karma článku: 34,70 | přečteno: 2459x
  • Další články autora

Vít Jedlička

Vystoupení z Evropské unie řeší hodně, ale je to jen první krok

Z pohledu Svobodných je ideální forma evropské integrace reprezentována Evropským společenstvím volného obchodu (EFTA). Žádná zbytečná byrokracie, žádné přerozdělování ani nadnárodní vládnutí a svobodný obchod nejlépe s celým světem. Mám za to, že to je to, co od evropské integrace očekává i valná většina našich spoluobčanů. Evropská unie kráčí stále rychleji opačným směrem. Naposledy nám to připomněla na začátku roku Viviane Redingová, místopředsedkyně Evropské komise, když vyzvala k vytvoření Spojených států evropských, ve kterých by Evropská komise fungovala jako plnohodnotná vláda.

5.2.2014 v 10:10 | Karma: 36,49 | Přečteno: 3987x | Diskuse| Politika

Vít Jedlička

Bůh je libertarián

V posledních týdnech se rozvinula poněkud nesmiřitelná diskuze mezi libertariány ze Strany svobodných občanů a konzervativci reprezentovanými katolíky publikujícími na Protiproudu o tom, kdo reprezentuje skutečnou pravici. Bylo by dobré se oprostit od špatně definovaných pojmů levice a pravice a podívat se na to, co si o státu myslí Bible.

28.1.2014 v 20:53 | Karma: 30,32 | Přečteno: 2349x | Diskuse| Ostatní

Vít Jedlička

Boj o svobodu nebo o dolary?

Vojenská agrese USA v Sýrii je zažehnána. Nositel Nobelovy ceny míru Barack Obama nebyl schopen přesvědčit Radu OSN, mezinárodní společenství ani tradiční spojence, jako je Velká Británie, o nutnosti vojenského úderu na režim Bašára al-Asada v Sýrii. Dokonce i šance, že by intervenci prosadil na poli amerického kongresu, je minimální, když se ukázalo, že jeho plán podporuje méně než 10 % Sněmovny kongresu. Americké ani světové veřejnosti se nepodařilo vysvětlit, jak je možné, že po jedenácti letech boje s Al-Káidou, který následoval po útoku z 11. září 2001, se Američané ocitají na stejné bojové frontě s an-Nusrou, odnoží Al-Káidy, jejímž cílem je vytvoření muslimského státu na území Sýrie. Proti útoku v Sýrii se postavila i část amerického establishmentu včetně Zbigniewa Brzezinského, který jako bezpečnostní poradce prezidenta Jimmyho Cartera zostřoval v 80. letech vzájemnou konfrontaci se Sovětským svazem aktivní podporou mudžahedínů v Afgánistánu, ze kterých se později zformovala Al-Káida.

5.11.2013 v 18:55 | Karma: 21,28 | Přečteno: 750x | Diskuse| Politika

Vít Jedlička

Jan Zahradil si argument proti opuštění EU vyvrátil před 12 lety

Vystoupit z EU – ano či ne? To je otázka, kterou si klade český europoslanec Jan Zahradil. V článku píše: "Uvedu jeden jediný argument, týkající se obchodu : Předpokládám, že i stoupenci našeho vystoupení z EU chtějí, aby ČR zůstala členem EEA (evropského ekonomického prostoru), stejně jako země EFTA (Norsko či Švýcarsko). To ovšem předpokládá, že drtivá většina eurounijní legislativy (která se týká právě tak či onak vnitřního trhu) zůstane v ČR zachována i po našem vystoupení."

24.10.2013 v 10:49 | Karma: 32,49 | Přečteno: 3601x | Diskuse| Politika

Vít Jedlička

Zoufalý Babiš? ANO!

Pan Babiš o mně píše v úterním Právu: „Vysvětlil jsem mu [Jedličkovi], že naše firma žádné dotace na přimíchávání biopaliv nedostává, pan Telička mu vysvětlil, že biopaliva zavedla EU, nikoliv Babiš.“ Oba dva výroky jsou nepravdivé. 1) Nikdo se ho neptal na dotace na biopaliva. Má otázka na pana Babiše je pořád stejná a zatím jsem na ni nedostal žádnou odpověď: „O kolik by Vaše firmy přišly na tržbách, pokud by stát podle programu Strany svobodných občanů úplně zrušil přimíchávání biopaliv do pohonných hmot?“

22.10.2013 v 18:29 | Karma: 29,80 | Přečteno: 1669x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Vlak po nárazu do stromu vrátil na koleje jeřáb, zvedal 21tunový kolos

2. května 2024  18:56,  aktualizováno  3.5 15:56

Uzavírka trati u Plesné na Chebsku, kde ve čtvrtek vykolejil osobní vlak, skočila v pátek kolem...

Škody po požáru v Mionší jsou jen minimální, prales podle hasičů někdo zapálil

3. května 2024  11:46,  aktualizováno  15:54

Hasičští experti se vrátili do terénu, aby vyšetřovali příčinu požáru v pralese Mionší v Dolní...

Musíme to řešit rychle, říká Válek. TOP 09 má po konci Tuleji čtyři možnosti

3. května 2024  15:46

Hledá se nový ministr. Zn.: Rychle. Takový inzerát by si teď mohla dát vládní TOP 09 poté, co...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2916x
Studoval ekonomii na VŠE a politologii na CEVRO Institutu.Najdete mě na Facebooku
Zakladatel občanského sdružení Reformy.cz
Kandidát Svobodných do Evropského parlamentu s č. 4

Seznam rubrik

Oblíbené články