Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nechci slevu zadarmo. Kam kráčíte, slevové portály?

Dnes už asi každý uživatel netu má nějakou tu zkušenost se slevovým portálem. Slevovat.cz, slevoteka.cz, primasleva.cz a podobně. Občas něco nakoupíme s pocitem, že to je určitě levnější, než by to mělo být. A pocit je konec konců to nejdůležitější. Co na tom, že inzerovaná sleva 78% je asi jen obchodní tah? Co na tom, že kdyby podobnou službu, či výrobek nabízeli v plné ceně, tak by to neprodali ani za uherský rok? Nyní je to ale ve slevě. A na to my slyšíme.

Na slevových portálech vlastně nikdy nekupujeme to, co bychom chtěli, či snad, nedej bože, potřebovali, ale jen to, co nám připadá tak levné, že to snad ani není možné nekoupit. Čtu si jednotlivými nabídkami a každá je působivá, šokující, kouzelná, zázračná, luxusní, zaručeně kvalitní, profesionální, špičková, jedinečná, drahocenná, báječná, nečekaná, neuvěřitelná, dokonalá, obdivuhodná, kouzelná, pohádková, revoluční, nejintenzivnější, exotická, značková, nekonečně pohodová, převratná, nadčasová, jednoduše řečeno, slevový portál nabízí vše extra a ještě s neuvěřitelnou slevou. Nabídka je opravdu široká. Hubnoucí čaj, tedy čaj, která vás asi nevyhubí, ale zhubnete. Vibrátor pro ženy (možná i pro muže, kdo ví?). 20 minut projížďky v Porsche (trasa je stanovena předem, přátelé, sousedé a ta mladá kočka od naproti by se měli čistě náhodou pohybovat v určený čas na určitém místě, někde podél trasy vozu, jinak to není ono). Sada 24 kondomů s příchutí banánu (je to sada na víkend, nebo na rok? Budeme je jíst, nebo s nimi to …?) Můžeme si taky zaskákat ve skákacím hradě, včetně jupíka 0,33 l(jupí!) Vše pochopitelně s ohromnou slevou. Můžeme taky slevy vhodně kombinovat. Co si tak někdy zaskákat ve skákacím hradě s kondomy s příchutí banánu? Tedy, co si konečně zaskákat tak nějak bezpečně? Nebo další nabídka, tři dny a dvě noci ubytování v luxusním hotelu kdesi mezi Orlovou a Karvinou. Pokud bychom jeli v páru, i tam se nám třeba bude hodit sada 24 banánových kondomů (připomínám, banánové kondomy, myšleno jako chuť kondomů, ne jejich velikost). Jen, 24 kusů na dvě noci, je to moc, nebo málo? To je to, oč tu běží. Když na to koukám, kondomy jsou docela univerzální zboží. Daly by se vlastně zkombinovat i s nabídkou toho vibrátoru. Jen tady, stejně jako u bot, musíme věnovat pozornost velikostem. Velikost manželčina vibrátoru nemusí být plně kompatibilní s velikostí banánových prezervativů, původně pro manžela. I tady platí, každý člověk je jiný. Žena žádá to, manžel nabízí ono. Tak aby to na sebe nakonec pasovalo. Proto prosím vše pečlivě porovnávejte v přiložené tabulce velikostí. Tedy jak vidíte, nabídka slevových portálů je široká, vše je jen neuvěřitelně levné, ba téměř skoro zadarmo.

Opačná situace však nastane, pokud hledáme něco konkrétního, co potřebujeme, co chceme, nebo po čem léta pokukujeme. Bylo by jistě nefér stěžovat si, že ve slevě nemají třeba Nietzscheo Tak pravil Zarathustra, nebo 5 gr marihuany Ministry of Cannabis. Ruku na srdce, ne každý čte Nietzscheo a hulí u toho Ministra. Ale jsou i věci mezi lidem více rozšířené. Jistě by se něco ve slevě nakonec chytlo. Proč třeba není nikdy ve slevě, co já vím, Mercedes S class? Je to docela pohledný vůz, větší kufr, když by se něco vezlo na chatu a zdá se, jestli se dá těm němčourům věřit, docela spolehlivý vůz. Vzal bych klidně i něco ve skromnější výbavě. Původně 3 miliony? Sleva 78%. Cena po slevě? Něco přes 600.000,-, tedy za cenu oktávky. Já bych do toho asi šel. Nebo hodinky. Na slevomatech jsou často nějaké veselé plastové hodinky na baterky od Jang-c'-ťiang. Ale co třeba někdy hodit do slevy Constellation Chronometer38 mm od Omegy? Jsou takové nenápadné (bílé zlato), safírové sklíčko cosi vydrží, automatika, tedy není třeba ráno před šichtou natahovat, stačí zvedat pivní krýgl levou rukou a hodinky se natahují samy. Jsou elegantní, ale současně decentní. Chlapi na dílně by si z počátku ani nevšimli. A cena? 820.000,- Pokud by mi však udělal slevový portál pořádnou slevu? Řekněme 90%, asi bych do toho šel. Omegy za 82.000? Jsou to sice dražší hodinky, než dokáží inženýři z Šanghaje, ale třeba to mají ti Švýcaři vychytané? Dejme někdy taky šanci těm klukům z Ωmegy. Proč není ve slevě ten nový notebook MacBook Pro od Apple? Ten s tím větším displejem mají bratru za 71.000,- Na druhou stranu, firma ho doručí bezplatně, to je první sleva! A kdyby mi dal slevový portál další slevu, těch 78%, jako ty banánové olačky posledně, měl bych noťas od Apple za 15.000,-. Asi bych ho vzal. Jenže. Nic takového na slevových portálech není. Proč? Je docela možné, že ty mercedesy, apply a omegy nejsou dostatečné působivé, luxusní, špičkové, jedinečné, dokonalé, značkové, nadčasové a kvalitní. Je to docela škoda. My skromnější a obyčejní lidé bychom vzali někdy i něco takového. Pokud by tam ovšem byla sleva. A tak to berte jen jako malou inspiraci, kudy by se mohly v budoucnu slevové portály ve svých nabídkách vydat.

 

 

 

 

Autor: Vít Janša | sobota 4.5.2013 23:47 | karma článku: 10,58 | přečteno: 708x
  • Další články autora

Vít Janša

Poselství v 17ti bodech

Válka na Ukrajině už lidi pomalu přestává zajímat. Na podzim zájem opadne zcela. Je třeba spustit novou celoplanetární akci. Co třeba covid? Nezkusíme to znovu a lépe? Už víme, jak na to.

10.7.2022 v 19:46 | Karma: 18,86 | Přečteno: 433x | Diskuse| Ostatní

Vít Janša

Rozvolnění energošmejda

Franta, ač mu bude brzy 70 let, je vysoký, statný chlap. Jen pár centimetrů mu chybí do dvou metrů a na pažích jsou vidět už poněkud ochablé svaly. Vždy vystříhaný na krátko, tvrdé rysy ve tváři, působí spíše jako ruský veterán.

31.12.2021 v 15:58 | Karma: 25,69 | Přečteno: 1360x | Diskuse| Ostatní

Vít Janša

Statistika nuda je, má však cenné údaje

Jedu do práce a v rádiu slyším bývalého popového zpěváka, současného rotujícího ministra zdravotnictví a budoucího finského velvyslance, Adama Vojtěcha. Všeuměl, Brouk Pytlík, univerzální voják, polyhistor, génius, jak chcete.

26.10.2021 v 21:32 | Karma: 17,21 | Přečteno: 469x | Diskuse| Hyde park

Vít Janša

Levitace

Levitace je schopnost vznášet se v prostoru bez jakýchkoli mechanických prostředků. Prostě jen tak.

8.5.2020 v 20:27 | Karma: 9,22 | Přečteno: 283x | Diskuse| Ostrava

Vít Janša

Ostrava stověžatá

Kostel měl být hotov v roce 1898, k jubileu padesátiletého (!) panování našeho císaře Františka Josefa I. Ale to bychom nebyli my, ostravaci, aby se to zase o rok neopozdilo. A tak se světilo až v roce 1899.

25.4.2020 v 15:44 | Karma: 14,87 | Přečteno: 437x | Diskuse| Ostrava
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  19:02

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Šli do stanu zjistit, zda nemají nádor. Krutou odpověď jich slyšelo 170

3. května 2024  18:30

Preventivní akce Stan proti melanomu se v Praze, Brně a Ostravě zúčastnilo přes 3800 lidí. Lékaři...

Maláčová o důchodech: Nad 60 let jsou lidé bez šance. Rekvalifikují se, věří Pertold

3. května 2024  18:15

Podcast Vláda v úterý schválila návrh důchodové reformy. Počítá se zvyšováním důchodového věku nad 65 let...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4222x
Muž. Otec. Syn. Bratr. Muzikant. Čtenář. Posluchač. Rak. Knihy. Filmy. Muzika. Víno. Reality. Hrome, ten chlapík tancuje šíleně, kousla ho snad tarantule, nebo co? 

Provozuji server www.movit.cz