Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak si píchnout do vosího hnízda?

Desatero východoevropských rad pro zkušenější, moudřejší západ. Jak postupovat po teroristickém útoku?

Modelová situace. Muž tmavší pleti, něco kolem třiceti let, říkejme mu třeba Usama bin Abedi, na bradě rašící plnovous, pod slušivou vestou deset kilo plastické, tedy anatomicky tvarované trhaviny, v pravé ruce ovládač rozbušky, rychlými kroky spěchá v odpolední špičce do metra, kde je momentálně nejvíce lidí. Prásk!

  1. První den by všechny správné západní sdělovací prostředky měly stále dokola upozorňovat, že to nemusí být zrovna teroristický útok. Vyšetřování se teprve rozbíhá. Může jít jen o nějakou nehodu, možná někomu v horku bouchl zapalovač, možná jen kriminální čin. Nelze však potvrdit, že se jedná o teroristický útok. Zatím víme jen, že je 31 mrtvých a 93 zraněných. Hlavně klid, vyšetřování brzy začne.
  2. Druhý den by se mělo opatrně připouštět, že není vyloučena ani varianta teroristického útoku, ale klid, vyšetřování pokračuje.
  3. Později, kdy už celý svět dávno zná jméno a podobu útočníka, kdy už i pozůstalí vyřizují pohřeb by sdělovací prostředky měly prozradit totožnost útočníka. Nadále by však měly připomínat těm méně bystrým, že Usama bin Abedy není nějaký cizinec, Arab, nebo tak něco, ale že je to normální rodilý Francouz (Němec, Brit, Belgičan, v závislosti, do kterého metra v Evropě si odskočil vybouchnout). Má svůj pas a je to řádný občan evropské země.
  4. Později by se mělo důrazně připomínat, že občasné teroristické útoky nelze nikdy spojovat s imigrací. To je hloupý, populistický nesmysl. Ano, jeho rodiče, ti před lety uprchli do Evropy, ale tento mladík rozhodně nemá nic společného s imigrací. Je to Evropan, jako ty, já, my všichni kolem.  
  5. Dále by se mělo neustále připomínat, že teroristické útoky poslední doby nelze nijak spojovat s muslimy. Je to proto, že většina původních obyvatelů Evropy jsou příliš jednoduší a mohla by je napadnout jakási nesprávná spojitost mezi teroristickými útoky a muslimským původem všech těchto útočníků.  
  6. Starosta města a mluvčí policie by měli společně před televizními kamerami projevit účinnou lítost nad oběťmi, ale pak by měli srdnatě dodat, že jejich město se nenechá zlomit. Měli by všem poradit:,,Nepřipouštějte si obavy, buďte v klidu a radujte se, mějte dobrou náladu, kuráž, stále jezděte metrem, pohybujte se právě tam, kde je velké srocení lidu, dejte všem těm teroristům najevo, že nás nějaké výbuchy nezlomí, že nám to nevadí. My se totiž nebojíme!
  7. Všichni multikulturní, aktivističtí, sluníčkoví, korektně naladění lidé, všechny neziskovy za rovnostářská práva všech, by měli každý den na místo výbuchu plastické trhaviny s plnovousem nosit svíčky, květiny, panenky, hračky a uronit pár slz. Je to hezké, dojemné a účinné. Tohle bezpečně ty zlé napříště odradí!
  8. Pak by nějaká popová hvězdička měla ve městě udělat dobročinný koncert na počest všech těch, kteří bohužel při útoku zahynuli. Taková akce by měla přispět k zvýšení popularity hvězdičky, protože muzikou to nějak nešlo. A taky můžeme ukázat těm zlým, jak nám to nevadí a klidně se bavíme dál. Tak na ně!
  9. Po celou dobu by měla média informovat korektně, opatrně, neurčitě a vágně. Raději neuvádět věci na pravou míru, aby třeba nevznikla panika, protože je mezi námi i hodně nechytrých lidí, kteří ještě vůbec nic nepochopili. A taky není třeba dráždit typické Francouze (Němce, Brity) s černým plnovousem, jejichž rodiče pocházejí z Afriky, či Blízkého východu.
  10. Na závěr by pak měla média vzkázat těm zaostalým, vyšegrádkým vidláků z východu, že jejich pohled na muslimskou imigraci je od počátku špatný a že jestli budou zlobit, dostanou přes prsty. Hlupáci. A také rodiče útočníka by se měli neustále divit, jak je to možné, že tak hodný a milý hoch tohle způsobil.

S těmito radami by Evropa měla teroristické útoky hravě zvládnout. Hladit až do úplného vyhlazení.

P.S. Delší dobu jsem čekal na pár klidných týdnů, kde v Evropě nikdo s plnovousem nevybouchl. Přišlo mi laciné a surové tohle napsat po nějakém konkrétním útoku. Ale kdy najít pár týdnů ticha? Tak třeba dnes.

 

Autor: Vít Janša | pondělí 26.6.2017 19:32 | karma článku: 33,40 | přečteno: 1108x
  • Další články autora

Vít Janša

Poselství v 17ti bodech

Válka na Ukrajině už lidi pomalu přestává zajímat. Na podzim zájem opadne zcela. Je třeba spustit novou celoplanetární akci. Co třeba covid? Nezkusíme to znovu a lépe? Už víme, jak na to.

10.7.2022 v 19:46 | Karma: 18,86 | Přečteno: 433x | Diskuse| Ostatní

Vít Janša

Rozvolnění energošmejda

Franta, ač mu bude brzy 70 let, je vysoký, statný chlap. Jen pár centimetrů mu chybí do dvou metrů a na pažích jsou vidět už poněkud ochablé svaly. Vždy vystříhaný na krátko, tvrdé rysy ve tváři, působí spíše jako ruský veterán.

31.12.2021 v 15:58 | Karma: 25,69 | Přečteno: 1360x | Diskuse| Ostatní

Vít Janša

Statistika nuda je, má však cenné údaje

Jedu do práce a v rádiu slyším bývalého popového zpěváka, současného rotujícího ministra zdravotnictví a budoucího finského velvyslance, Adama Vojtěcha. Všeuměl, Brouk Pytlík, univerzální voják, polyhistor, génius, jak chcete.

26.10.2021 v 21:32 | Karma: 17,21 | Přečteno: 469x | Diskuse| Hyde park

Vít Janša

Levitace

Levitace je schopnost vznášet se v prostoru bez jakýchkoli mechanických prostředků. Prostě jen tak.

8.5.2020 v 20:27 | Karma: 9,22 | Přečteno: 283x | Diskuse| Ostrava

Vít Janša

Ostrava stověžatá

Kostel měl být hotov v roce 1898, k jubileu padesátiletého (!) panování našeho císaře Františka Josefa I. Ale to bychom nebyli my, ostravaci, aby se to zase o rok neopozdilo. A tak se světilo až v roce 1899.

25.4.2020 v 15:44 | Karma: 14,87 | Přečteno: 437x | Diskuse| Ostrava
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

„Mami, ve zdech je příšera,“ tvrdila holčička. Dům ovládlo 60 tisíc včel

1. května 2024  18:21

V domě rodiny Classových v Severní Karolíně číhalo po několik měsíců opravdu nečekané překvapení....

Silný vítr komplikuje dopravu. Z Havlíčkova Brodu nejezdí vlaky na dvou tratích

1. května 2024  17:13

Silný vítr potrápil hlavně řidiče na Pardubicku. Z důvodu pádu několika stromů museli policisté...

V O2 areně prochází voda magnetickou rezonancí. Zlepší led pro MS v hokeji

1. května 2024  16:57

Organizátoři se připravují na mistrovství světa v ledním hokeji, nedávno instalovali unikátní...

První máj lákal motorkáře, nehodu na Klatovsku jeden z nich nepřežil

1. května 2024  16:40

Krásné počasí a sváteční volno vytáhly ven motorkáře, jarní vyjížďky měly ale v Plzeňském kraji i...

  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4222x
Muž. Otec. Syn. Bratr. Muzikant. Čtenář. Posluchač. Rak. Knihy. Filmy. Muzika. Víno. Reality. Hrome, ten chlapík tancuje šíleně, kousla ho snad tarantule, nebo co? 

Provozuji server www.movit.cz