Nový směr s tradicí

Jako dlouholetého člena ODS mě trápila situace, do které se občanští demokraté dostali. Jsem pevně přesvědčen, že ODS disponuje silným lidským potenciálem a měla by na české politické scéně zastupovat pravicově smýšlející občany. Jsem rád, že na kongresu v Olomouci, došlo ke změně.

Přesto, že se zabývám problémy, které trápí náš region, není možné zavírat oči nad celospolečenskými tématy. I ty totiž ovlivňují dění v regionech. Situace kolem ODS mě dlouho znepokojovala. Mluvil jsem s lidmi a se členy a vnímal atmosféru kolem sebe. Byl jsem zklamán nad tím, do jaké pozice se ODS dostala.  Bral jsem to a stále beru osobně. Byl jsem členem výkonné rady a také senátorem za ODS.  Stále jsem přesvědčen, že ODS nesmí zmizet z české politické scény. Byla by to škoda pro celou republiku.

Všichni jsme věděli, že musí dojít k zásadní změně, tedy k obměně vedení. Bylo zapotřebí přestat řešit jen vnitrostranické problémy a začít se konstruktivně stavět k celospolečenským problémům. Členové i voliči ODS jednoznačně chtěli radikální změnu, a ta na kongresu nastala. Změnilo se celé vedení strany, posílily se prvky vnitrostranické komunikace (zřízení nového orgánu z řad zástupců regionů  - republikový sněm). Touha po této obměně zasáhla i lidi, kteří pro ODS hodně udělali a byli veřejností kladně hodnoceni. Například Jiří Pospíšil a Mirka Němcová. Mám velké přání -  aby tito lidé zůstali v ODS nejen tím, že jsou poslanci, ale hlavně svým myšlením. Nicméně touha po celkové změně zvítězila. Respektuji ji jako mnoho členů a příznivců.  Očekávám, že vystupování našich zástupců bude přesně v tradici konzervativně-liberálních politiky, dodržování ideových zásad pravice.slušného vystupování, pracovitosti.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vítězslav Jonáš | úterý 28.1.2014 13:09 | karma článku: 9,85 | přečteno: 389x