Jemnice se stane centrem pro válečné veterány

Před několika lety to byl nápad, letos pracujeme na tom, aby se tento nápad stal skutečností. V jemnickém zámku vznikne rehabilitační a lázeňské centrum pro veterány a vojáky.

Součástí centra bude také muzeum vojenské historie od první světové války až po současnost. Jemnický zámek zůstane majetkem města, pro účely vybudování centra pro vojáky byl dlouhodobě pronajat. Jsem rád, že se nám podařilo využít právě zámek v Jemnici. Je ve výborném stavu, není zadlužený a hlavně dlouhou dobu byl nevyužitý. V okolí zámku je rozlehlý park se dvěma rybníky, nechybí lesy ani historické památky. Jemnice má také nádraží a je zde dobré spojení s dalšími městy. Jemnické centrum budou moci využívat pro rehabilitaci veteráni a vojáci všech zemí Evropské unie a NATO.

Projekt má tři části: muzeum s konferenčním centrem, ubytovací prostory a rehabilitační lázeňské prostory. V těchto měsících začne technická příprava a také se pustíme do hledání finančních zdrojů. Vzhledem k tomu, že multifunkční centrum bude umožňovat semináře, konference a nabídne možnosti kulturního vyžití a také zdravotní péči, budeme žádat ke spoluúčasti příslušné organizace nejen z České republiky, ale i z Evropské unie a NATO.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vítězslav Jonáš | středa 25.4.2012 8:58 | karma článku: 10,90 | přečteno: 687x