Radulov? Kočího na něj!

Tak jsme opět prohráli, poprávu. Soupeř byl lepší, rychlejší, hokejovější. Ale co víc, opět nám dokázal namlátit.

  Bohužel, stává se to už pravidlem. Jen si vzpomeňme, jak byl Vůjtek v neférové bitce zraněn kanadskými hráči. Co na to naši hokejisté? Byli drženi na střídačce, aby náhodou nedostali nějaký ten trest. Výsledek? Zraněný Vůjtek a více trestů pro náš tým, než pro kanadský.   

Vzpomeňme si na zranění Jágra, kdy ho velmi nešetrně a nebezpečně trefil Ruutu. V NHL by to už byl pomalu mrtvý muž. Výsledek u nás? Jediný, kdo chtěl tento zákrok potrestat byl Straka. Při vší úctě k Martinovi, není to žádný bitkař a Ruutu z toho měl tehdy akorát tak bolení bránice, jak se potom smál na střídačce .

Poslední dobou nás mlátí Radulov. Většinou Jana Marka, ale nedělá mu problém trefit kohokoliv. Krstev by mohl vyprávět. A naši? Nic! Nechají do sebe řezat, nechají se zesměšňovat Radulovem po vstřeleném golu. Jediné na co se zmůžeme, je o přestávce říct reportérovi: "Nevím co k tomu říct, asi je to blázen.."

 Ne, není blázen. Jen dělá práci pro svůj tým a dělá ji sakra dobře. Dokáže zastrašit celý náš tým. A navíc ho pak dokáže přehrát i hokejově. Zdá se mi, že naši v tomto ohledu (a nejen v tomto) tak nějak zaspali dobu. Pořád se to snažíme uhrát jen hlavou a technikou, ale dnešní doba si žádá trošku víc. Chceš-li dnes soupeře přehrát, musíš mít navrch v osobních soubojích, musíš si u soupeře udělat respekt. A když to neumí nikdo z našich momentálně povolaných hráčů, je potřeba sáhnout jinam.

Myslím, že všichni znají jméno Kočí.  Není to žádný vytříbený technik, ale v našem týmu chybí jako sůl při vaření. Velmi živě si dovedu představit situaci, kdy se na MS znovu utkáme s Ruským týmem a kdy v páté minutě utkání si Kočí vyhlédne Radulova a rozdá si to s ním bez rukavic. O vítězi mám jasno už teď. Navíc bychom mohli zabít dvě mouchy jednou ranou. Krom většího respektu u soupeřů by Radulov v tom zápase dohrál. I Kočí by dohrál, ale pro koho by to byla větší ztráta, o tom netřeba diskutovat.     

Já si to dokážu představit a dokonce po tom volám. A co vy?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: David Vitásek | neděle 19.4.2009 10:43 | karma článku: 35,48 | přečteno: 5339x
  • Další články autora

David Vitásek

Vuzelanti vyvuzebaní

21.6.2010 v 22:33 | Karma: 12,20

David Vitásek

Rachna kachna, to to letělo !!

22.5.2010 v 21:10 | Karma: 44,80

David Vitásek

Eskalátor - recenze

6.1.2010 v 1:10 | Karma: 10,21

David Vitásek

Co bude dál? Bojím se....

1.1.2010 v 22:55 | Karma: 16,69