Proč protestanti?

Na světě jsou dvě mocnosti: Boží a Ďábelská. Nedá se ale dvěma pánům sloužit. Už v zahradě Eden, svržený nejvyšší anděl Lucifer přišel k Evě v podobě hada a začal chytře s přetáčením Božího slova.

 

 Lucifer věří, že Bůh existuje a třese se. Jak ale přivést k sobě někoho, aby ho následoval? Proto přišel v podobě hada a řekl: „Ano, Bůh řekl….., ale on je milostivý a On vám nedá zahynout, on vás miluje. Jistě, že nezemřete smrtí“. Eva ho poslechla, aby získala podle jeho slov více moudrostí. A kam to přivedlo celé lidstvo?

Zrovna tak, jako Bůh má svoji církev, tak i Lucifer má svoji církev, která věří Božímu slovu, ale v překroucení.

První katolická církev, což znamená obecná či universální, až do roku 306 byla tou nevěstou Boží, neboť žili pod ustanovením apoštolů a Ježíše Krista. Ale to se nelíbilo Božímu soupeři Luciferovi a tak se snažil založit svoji vlastní církev, která by zavedla nevinné lidi do bludů. Začalo to „obrácením Konstantina na víru“. Sám Konstantin totiž nikdy na víru obrácen nebyl. Muž, který dělal tak špinavé věci, nemohl být obrácen. Jediná věc, kterou učinil a která měla něco společného s náboženstvím bylo, že postavil kříž na kostele svaté Sofie. „Nebyl to důvod dostat se do nebe?“ Křesťanům řekl, že když vyhraje válku, tak se stane křesťanem. Když ji pak vyhrál, řekl, že se připojí k církvi. Zrovna tak to dělají mnozí lidé. Je to skutečné obrácení?

V Nikajském koncilu byly dvě skupiny. Jedna skupina se odklonila od původního Kristova učení tehdy, když její zakladatelé založili první universální organizovanou církev. Tam složili universální modlitby. Ty odříkávali latinsky, aby vypadaly důvěryhodně. Všichni museli odříkávat totéž stále dokola. Vymysleli též spoustu nových nauk. K původním textům byla přidána malá knížka Makabejských, ale ta nebyla inspirována Bohem. Prostě k originálu byly přidávány či upravovány různé texty a nebo ty původní biblické byly vyňaty. A podle těchto upravených textů začali kázat a vyučovat. Důkazem toho například je, že ani jednou není nikde v biblických originálech zmíněn očistec, žádné „Zdrávas Maria“, žádné nařízení celibátu pro kněze, žádné uctívání andělů a zesnulých svatých aj. Originální bible je ta jediná pravá křesťanská kniha a všemohoucí Bůh dbá na to, aby byla zachována v původní podobě až do dne soudu.

Jak se tedy ta určitá skupina odklonila od originálu, provedla změny textů a modliteb, tak tím byla zorganizována Římskokatolická církev. Spojila se i se světskou mocí, takže kdokoliv se nepřipojil a nepodřídil té Římskokatolické církvi, začal být pronásledován. Pohané, kteří přistoupili k této církvi, vyměnili Venuši za Marii, Jupitera za Petra, aby měli i nadále sochy, kterým by se mohli klanět a uctívat je.

V diskusi pod mými články je nemožné diskutovat či debatovat s katolickými členy církve na základě Bible. Oni mají své zakořeněné přesvědčení a nejsou ochotni přijmout cokoliv jiného. Tento článek není však namířen proti upřímným katolickým křesťanům, kterých si vážím, ale proti instituci, která vede nevinné lidi, kteří hledají pravdu, do omylů a bludů. Vše, co nesouhlasí s Písmem svatým, je duch antikristův a je popsán ve Zjevení 17. Není to ta nevěsta Kristova, která je věrná každému Slovu pocházejícího z Božích úst a ne sepsaného nějakým „korupčním magisteriem“. Samozřejmě, že každý, kdo prohlédne, ten musí proti tomu celému aparátu protestovat.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lubomír Vít | čtvrtek 22.3.2012 18:28 | karma článku: 14,20 | přečteno: 1287x