Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IA

Maura Irena

28. 3. 2012 0:58
Zdravím a karma

:-)V

0 0
možnosti
LV

lubanek

28. 3. 2012 10:52
Re: Zdravím a karma

Díky. Též zdravím. Též karma za Jidášovo stigma. Už se vám nedivím, že nepovolujete diskuze,pokud lidé neumějí slušně odpovídat a nebo se chytají každé malé chybyčky z které tvoří velblouda. Přeji hezký den.:-)V

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

24. 3. 2012 8:37
Jedna otázka za všechny!

Jak mi vysvětlíte Lubánku,že když portugalské karavely přistály na pobřeží Malabaru, našli tam,byť nepříliš početnou Církev ( na indické poměry,pochopitelně) která se od učení Svatého stolce lišila kromě několika maličkostí pouze bludem monofysitismu,který tam koneckonců zatáhli syrští a arménští monofysité zhruba 700-800 A.D. ?

V učení této téměř odloučené církve ( míněno spíše fysicky-dálkou...) založené sv.Tomášem a jeho žáky, však nebylo a není ani památky po hnusných bludech,které vy drze vydáváte jako učení apoštolů!

Jestli ve své hlavě dokážete sestavit kloudnou odpověď, máte slovo!

P.S. Na zmatené drmolení mimo téma nebudu reagovat.....

1 0
možnosti
LV

lubanek

25. 3. 2012 11:02
Re: Jedna otázka za všechny!

Pane Vlad IV. Už jsem vám nejednou vysvětlil, že věřím v cíkev apošlotlů co učila před Nikajským koncilem. Už i Ap. Pavel řekl: Sk.S.A. Nebo já vím, že po mém odjití vejdou mezi vás vlci hltaví, kteříž nebudou odpouštěti stádu. A z vás samých povstanou muži, kteříž budou mluviti převrácené věci, aby obrátili, učedníky proti sobě. Ep. Judy 1.. jasně říká ve V.3.. Nejmilejší, všecku snažnost vynakládajíce na to, abych vám psal o obecném spasení, musel jsem psáti, vás napomínaje, abyste statečně bojovali O VÍRU KTARÁŽ JEST JEDNOU DÁNA SVATÝM. Sk. Sv. Ap. 4:10- 12.. Známo buď všechněm vám i všemu lidu Izraelskému, že ve jménu Ježíš Krista Nazaretského kterého jste vy ukřižovali, jehož Bůh vzkřísil z mrtvých,skrze toto jméno tento stojí před vámi. Toť jest TEN KÁMEN(skála) za nic položený od vás stavitelů..... A není v žádném jiném spasení; neboť NENÍ jiného jména pod nebem daného lidem, skrze kteréž bychom mohli spaseni býti. Ta víra byla dána JEDNOU.K.Ef.4:5Jeden Pán,jedna víra jed.křest.

0 0
možnosti
VK

Vladimir Krupicka

23. 3. 2012 20:59
Frňák si

si zjevně plete anglické slovo pro pokrytectví se jménem řeckého lékaře, A nebo to není omyl,ale znalost angličtiny po 42 letech.....akorát v tom nenacházím pointu

0 0
možnosti
VM

Věra Mydlitátová

23. 3. 2012 19:06
Vám už pomůže jedině exorcista

Rv

3 0
možnosti
VK

Vladimir Krupicka

23. 3. 2012 19:14
Re: Vám už pomůže jedině exorcista

nebo psychiatr.

Česky prý neumí a anglicky se nenaučil. Ohání se před prvním koncilem autory a pak z toho je škvár všelijakých vykladačů

Takže u Lubanka už ne Bible, ale co kdo o Bibli řekne, to je to pravé. Hlavně se mi libil v těch jeho odkazech zakladatel Metodismu;-D

1 0
možnosti
S

Schee

22. 3. 2012 21:09
Autore

V diskuzi mluvíte, že máte plnou knihovnu těch pravých katolických autorů před koncilem, na mou žádost, aby jste je jmenoval jste neodpověděl.....tak kteří to jsou? Irenej, Timotheus? Polykarp?

2 0
možnosti
LV

lubanek

23. 3. 2012 14:27
Re: Autore

Nikde jsem nepsal, že mám pravé katolické autoři, tak nepřekrucujte. Těch dokumentů mám tolik,že byste to musel číst několik roků. Já jsem tam neby a vy taky ne. Zde je několik těch dokumentů: St. Augustin two books of soliloquies. Ante- Nicene Fathers Volume I až XIV. The Didache. The Works of Flavious Josephus. The Antiquities of the Jews. The twoo Babylons, or the papal worship to be worship of Nimrod and his wife. Homilies of st. John Chrysostom.Roman martyrolology.Schmucker Glorious Reformation.50 Years in the Church of Rome - Charles Chiniquy

SUNSHINE AND SMILES - Buddy Robinson

"Thirty Years in Hell" - Fresenborg

HOW DID IT HAPPEN? - R. HAZELTINE

Nun's Testimony - Charlotte Keckler

0 0
možnosti
G

gunny

22. 3. 2012 20:09
psala lepší pohádky Němcová, nebo Erben ?

vo to tady de ;-D!

0 0
možnosti
LV

lubanek

22. 3. 2012 20:17
Re: psala lepší pohádky Němcová, nebo Erben ?

Jako malý kluk jsem od těchto spisovatelů ty pohádky velice rád četl, ale nikdy se nestaly skutečností.:-)

1 0
možnosti
KS

karels

22. 3. 2012 19:57
Reformace je Boží dílo!

Jsem o tom přesvědčený, katolická církev byla v takovém stavu, že ji nešlo reformovat jinak, než tím, že vznikne reformovaná církev.

2 0
možnosti
KS

karels

22. 3. 2012 20:01
Re: Reformace je Boží dílo!

vím, že se s tím katolíci těžce smiřují, ale mohl jsem projít celou církev, od pravoslavné, katolické, různých sekt i uvnitř katolické církve, protestantské církve - evangelickou, husitskou, bratrskou, českobratrskou, baptistickou, adventistů sedmého dne, křesťanských sborů, apoštolskou, slova života, křesťanského společenství, triumfálního centra víry atd. a můžu dosvědčit, že ve všech případech jsem pociťoval Božího Ducha. Slovo, které se v těchto církvích kázalo se mi ne vždy líbilo, ale to je můj subjektivní názor.

3 0
možnosti
I

Ignatio

22. 3. 2012 19:44
Ano, to je obvyklá snůška nepravd,

které zastávají protestanti, aby si nějak obhájili to, že opustili Církev založenou Kristem. Ano, ta má své chyby, ale přesto věrně předává to, co přijala od Krista. Luther a jemu podobní se domnívali, že založí lepší církve, čisté a svaté. Na konci života ovšem Luther přiznává, že Německo propadlo nemorálnosti dříve nevídané. Jak odpovídá Písmu, že mnohé protestantské církve připouštějí rozvody, potraty a podobné věci? Jak to, že těch církví jsou už desítky tisíc a každá si Písmo vykládá jinak? Vám podobné názory zastával třeba pastor Hahn a jeho manželka. Po důkladnějším studiu teologie prohlédli a napsali knihu Naše cesta do katolické církve, kde mnoho z těch předsudků probírají. Je to i v češtině. Velmi poučné.

1 0
možnosti
KS

karels

22. 3. 2012 19:50
Re: Ano, to je obvyklá snůška nepravd,

Jsem protestant a hrdě se hlásím k reformaci.

Je mi líto, moji katoličtí přátelé, beru vás za křesťany, ale katolíkem se nikdy nestanu....

2 0
možnosti
S

Schee

22. 3. 2012 19:20
Bože

Ta kniha Makabejských je v Septugiantě. (knihu kterou znal Pavel, Jan, Petr i Ježíš) Starší než současný hebrejský kánon, který vznikl až v 90 letech našeho století v Jabné, kdy židé odstranili z Kánonu všechny knihy psané řecky. Jinak v Nikaj se mluvilo řečtinou a stejně tak i modlitby byly v řečtině. Jinak řečtina a latina byly oficiální řeči tehdejší říše Římské.

Už jen tyto "drobné" chyby dělají vše co píšete nevěrohodné

2 0
možnosti
KS

karels

22. 3. 2012 19:47
Re: Bože

Držíme se Lutherova, že je to dobré číst, ale rozhodně to do našeho kánonu nepatří, ani Židé to tam nemají, kdyby byla kniha Makabejských v hebrejštině, možná by to stálo za přemýšlení... potom i dokazování očistce z této knihy....

Do konce světa tady bude rozdělení - my protestanté a katolíci. Stejně tak i v tomto máme rozdílný pohled na starozákonní kánon....

1 0
možnosti
II

Igor Indruch

22. 3. 2012 18:51
Nikde v Genesis

Není zmínka o tom, že by had byl Lucifer (nebo Satan, ďábel apod.) je tam psáno doslova:

"Nejzchytralejší ze vší polní zvěře, kterou Hospodin Bůh učinil, byl had. Řekl ženě: „Jakže, Bůh vám zakázal jíst ze všech stromů v zahradě?"

POLNÍ ZVĚŘE! Aby nebylo pochyb, dále čteme: I řekl Hospodin Bůh hadovi: „Protožes to učinil, budeš proklet, odvržen ode všech zvířat a ode vší polní zvěře. Polezeš po břiše, po všechny dny svého života žrát budeš prach.

15Mezi tebe a ženu položím nepřátelství, i mezi símě tvé a símě její. Ono ti rozdrtí hlavu a ty jemu rozdrtíš patu.“

Od zvířat. Polní zvěře. A lidské pokolení mu "rozdrtí hlavu" tj. bude nad ním mít převahu. Jsem přesvědčen, ať je brána Bible jakkoliv metaforicky, tohle je naprosto jasné.

0 0
možnosti
F

Faustino

22. 3. 2012 19:07
Re: Nikde v Genesis

Další paradox je, že Lucifer je označení pro Venuši, jitřní hvězdu.

Jitřní hvězdou se nazývá sám Ježíš:

Zj 22,16  Já, Ježíš, posílám svého posla, aby vám to dosvědčil po všech církvích. Já jsem potomek z rodu Davidova, jasná hvězda jitřní.“

0 0
možnosti
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1278x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik