Mají křesťané a muslimové stejného Boha?

Křesťanský Bůh se zjevil v Pánu Ježíši Kristu. Kdežto  muslimský  Alláh, mnoho lidí tvrdí, že je to stejný bůh kterému slouží křesťané. Je tomu skutečně tak, nebo ne?

Bůh Mohamedův a Islámu je Alláh. Jak to jednoznačně popisuje historie, je to prastarý bůh měsíce Babyloňanů, který má dávat plodnost vší vegetaci na zemi. Po porážce ostatních kmenů a jejich božstev Mohamed svého boha Alláha prohlásil za jediného pravého boha a sebe jako jeho proroka. V Mekce zůstalo v Kaabě s uctíváním toho černého kamene všecko tak, jak to bylo předtím a postní měsíc Ramadán ještě dnes začíná o novoluní.Také ten cíl zůstává týž, totiž že islámský půlměsíc se stane úplňkem na zemi.Často slyšíme „Vždyť všichni máme stejného Boha!" To nemůže úplně souhlasit.

Je sice jen jeden Bůh, který se od počátku času zjevoval jako Elohim Jahve. ON je věčný, Stvořitel nebe a Země. ON je Král, Zachránce, Soudce, ano, všechno ve všem. ON sám řekl: „... a kromě mne není žádného Boha" (Iz.44:6 aj.). To je Bůh Mojžíše a Izraele. ON sám zde na Zemi Svému lidu Izraelskému udělil za povinnost jediné platné vyznání víry: „Slyš, Izraeli, ten Věčný, Bůh náš, ten Věčný Jeden jest." - Adonai Elohenu Adonai Echad (5.Moj.6:4-9).

„Křesťanský" „trojjediný" Bůh byl vymyšlen za raného katolictví otci kostela od třetího křesťanského století. V Bibli neexistuje ani jediné místo se slovem „trojjedinost", trojjediný Bůh", „věčný Syn" nebo „Bůh ten Syn". Neexistuje v Bibli místo, které říká, že Bůh Duch Svatý jako třetí osoba rozhodl - to učinili náboženští otcové v roce 386. Také v ní neexistuje jediné místo, které by svědčilo o tom, že Bůh by v nebi zplodil a porodil Syna, anebo by byl popsán rozhovor Otce a Syna v nebi. Není to nic jiného než špatné porozumění o Bohu, z něhož ti tzv. „otcové křesťanstva" udělali nejprve učení a později dogmata.

Přitom právě Božství a osobní Boží zjevení Otce v Synu je důležitým tématem biblického zvěstování, protože to se stalo k naší záchraně a spáse.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lubomír Vít | pátek 5.11.2010 9:14 | karma článku: 12,50 | přečteno: 1536x