Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

PPetr

6. 11. 2010 19:00
Můžete uvést zdroj?

"Bůh Mohamedův a Islámu je Alláh. Jak to jednoznačně popisuje historie,

je to prastarý bůh měsíce Babyloňanů, který má dávat plodnost vší

vegetaci na zemi."

Můžete uvést zdroj tohoto tvrzení? Vždyť Korán je postaven na Starém zákoně.

0 0
možnosti
BA

b arbudo

7. 11. 2010 10:44
Re: Můžete uvést zdroj?

... a Korán píše i o Marii a Ježíši ...

... ovšem jako proroku, nikoli bohu či synu božím ...

0 0
možnosti
KV

_-1-_

6. 11. 2010 5:44
Pane Lubomíre Víte ... a vy jste na tom jak?

Jako Bohůš z filmu Kujvahošigutentag? ..... (nejde o překlep, ale určitá slova se zde n.. a neobjeví .. a doopravdy neobjeví)

0 0
možnosti
K

kaktusak

6. 11. 2010 2:16
Jo, je to ten samej

0 0
možnosti
BA

b arbudo

5. 11. 2010 14:00
Pohádka o Jéžiškovi je opsaná od zoroastristů ...

0 0
možnosti

lost

5. 11. 2010 13:54
je jediný Bůh - Chuck Norris

:-)

0 0
možnosti
BA

b arbudo

5. 11. 2010 14:12
Re: je jediný Bůh - Chuck Norris

... Čak Norys je buch ...

0 0
možnosti
DMJ

druhej malej Jarda

5. 11. 2010 12:53
Opravdu by mě zajímalo vysvětlení

Jestli je jen jeden bůh, pak uznávají všechna monoteistická náboženství téhož boha. Pokud ale je bohů víc, tzn. že Alláh není totožný s křesťanským ani  židovským bohem, který potom z těch tří bohů je ten pravý?

0 0
možnosti
R

realateista

5. 11. 2010 13:24
Re: Opravdu by mě zajímalo vysvětlení

Není žádný Bůh. Všichni jsou vymyšleni lidmi pro politické cíle.

Pak je jejich množství a rozdílnost jednoduše pochopitelné.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

5. 11. 2010 11:52
Mám v tom zmatek

Říkáte "... a kromě mne není žádného Boha" (Iz. 44:6 aj.).

Ale co Gen. 3:22 - "I řekl Hospodin Bůh: Teď je člověk jako jeden z nás, zná dobré i zlé." Proč ten plurál, není-li žádného jiného Boha? Na koho se Hospodin touto větou obrací?

0 0
možnosti
A

Anup1

5. 11. 2010 17:00
Re: Mám v tom zmatek

Tuto větu Hospodin pronáší k těm,které Bible nazývá anděly,archanděly a božími syny, které dnešní uvažující lidé už berou jako vysoce duchovně a technicky vyspělou civilizaci.Byli to oni,kdo tady na jeho pokyn zakládali náš život. I přitom přece také Bůh mluvil v množném čísle. "..HLEĎME....UDĚLEJME..." Není víc Bohů,ani to neznamená,že by si snad vykal.

0 0
možnosti
R

realateista

5. 11. 2010 10:43
Náboženství je především politika

Pro mě jsou tyto otázky zcela nepodstatné. Náboženství a Boha si lidé vymysleli pro manipulaci s "poddanými". Proto také při vzniku nového náb. samozřejmě opisovali ze starých osvědčených směrů.

Příklad: To je vážně jen náhoda, že se Ježíš narodil na Nový rok a byl ukřižován na Svátky jara?

Všechna náboženství mají jediný cíl: Přesvědčit "dolní lid", že vše je v pořádku, vrchnost je od Boha, každý si může za své potíže sám. Bůh odpouštějící je jen inovací boha trestajícího.

Jediná rozumná diskuse o náboženství je o jeho spojení s politikou a manipulací. Vše ostatní slouží jen k odvádění pozornosti případně k boji o vliv a je nezajímavé. 

Je to podobné,jako bychom měli rozhodovat nad partou mladíků usilujících o krásnou dívku, kdo z nich je lepší a kdo používá lepší argumenty pro její "namluvení". Všichni jsou v podstatě stejní, všichni mají stejný zájem,samozřejmě používají podobné argumenty a vzájemně od sebe opisují. Nemá smysl diskutovat o jejich účelových tvrzeních, ale o podstatě.

0 0
možnosti
JN

Jan Nepomuk

5. 11. 2010 9:44
Námět dobrý, zpracování rychlou jehlou.

Třeba už druhá věta nedává smysl. "Kdežto muslimský Alláh, mnoho lidí tvrdí, že je to stejný bůh kterému slouží křesťané."..... Kdežto, co?

Také se zdá, že máte málo nastudovaný Korán a historii islámu. Věta "Po porážce ostatních kmenů a jejich božstev Mohamed svého boha Alláha prohlásil za jediného pravého boha a sebe jako jeho proroka." je zcela zavádějící. Nejprve Mohamed zvěstoval jediného boha.... a pak teprve pomocí ideologie islám pokořil ostatní kmeny.

Ale myšlenka jde správným směrem.

0 0
možnosti
O

ODSCSSD3

5. 11. 2010 9:27
"Bohove" se uctivaji odjakziva

jeste driv nez lide vubec umeli psat...  Proto celkem nechapu, jak muzou byt nekteri lide presvedceni o spravnosti sveho boha, ktery je na zemi uctivan jen "par tisic let"

V Boha lide zacli verit, protoze si neumeli vysvetlit hodne veci, ktere jiz dnes vysvetlit umime. Kazdopadne myslenka chovat se podle nejakeho kodexu je urcite chvalyhodna, ovsem to lidem vydrzelo par let... a pak uz viru pouzivali jen na ovlivnovani lidi ke svemu prospechu...  a bohuzel to vydrzelo dodnes.

0 0
možnosti
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1278x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik