Lidský rozum, nebo víra v Boha?

Had pak byl nejchytřejší ze všech živočichů polních, kteréž byl učinil Hospodin Bůh. A ten řekl ženě: Takliž jest, že vám Bůh řekl......(věřit vyslovené Slovo).

Nebudete jísti z každého stromu rajského? A žena řekla k hadu, my jíme ovoce stromů zahrady, ale o ovoci stromu, kterýž jest u prostřed ráje, řekl Bůh: (cituje Slovo)Nebudete ho jísti, aniž se ho dotknete, abyste nezemřeli.

Bůh je Autor víry. Satan je autor moudrosti. Neboť, Bůh dal svým prvním dětem Jeho Slovo, a řekl jim, aby mu věřili; a dal oddělení smrti, jako trest, za odpadnutí neposlušnosti víry. Potom přichází satan k Evě s nabídkou moudrosti.“Budete moudří jako Bůh, budete umět rozeznat dobré a zlé. Jak on začal? Jak rychle tato moudrost přišla přímo od ďábla. Není to podivné? Ale je to pravda. Moudrost pochází z ďábla. On je autor moudrosti. Nuže, samozřejmě, všechno co ďábel má, je překroucení originálu. Hřích je zvrhlá, překroucená spravedlnost. Cizoložstvo je povolený akt zvrhlý. Lež je pravda překroucená.

A zde je moudrost, kterou bych velice rád upřesnil.. Zde je jednak moudrost Boží, a moudrost Boží je, abyste zůstávali v Jeho Slovu. Ale Satan jeho moudrostí usiluje vám to Slovo překroutit; to je jeho moudrost, o které mluvím. Také je množství víry, která je spojená se Satanem. V pořádku, vy musíte souhlasit se Satanem, musíte nejdříve uvěřit jeho moudrosti, co říká, takže zde je zvrhlá víra v překroucené věci. A kdokoliv se pokouší překroutit Slovo Boží, dát mu jiný význam, než co skutečně říká, tam je při díle falešný duch.

Právě dneska máme tolik lidí, kteří mají správné poznání a kteří dobře vědí, že toto Slovo, by mělo být Božím Slovem, a je to Boží Slovo, ale oni klidně snášejí, aby je nějaký student semináře svými úvahami od něho odtáhl ven, pryč od Ducha svatého, pryč od Božích věcí. Sám jsem tomu svědkem na mnoha článcích. Dává se tomu jiný význam, aniž by to souhlasilo s celou věcí. Takže, co tím započalo? Rozumové uvažování. Víra nemá rozumové úvahy. Vy nemáte žádný důvod k úvahám. Vy tomu prostě věříte. Bůh to tak řekl a tečka. Jinak už to pak není víra ale rozumování.

Autor: Lubomír Vít | sobota 1.1.2011 11:43 | karma článku: 12,80 | přečteno: 1485x