Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

maudite

7. 1. 2011 5:07
Poznamka

at ctu jak ctu ty prvni kapitoly Genessis, tak je tam zminka jen o hadovi bez jmena a ne o Satanovi. Tech reptilianskych stvoreni je v bozim svete vice a ohledne toho hada tam nejsou zadne konkretni udaje. Navic ten had byl potrestan tim , ze se dodnes plazi,takze to nebyl zadny nebesky slechtic, ale obycejne stvoreni, zatimco Satan se daleko pozdeji prochazel s Bohem v rajske zahrade a dostak svoleni zakourit Jobovi. No a pak jeste pozdeji si to s panem bohem rozlil uplne, tak, ze byla na nebesich valka, ve ktere Michael Satana porazil a spolu s jeho andely svrhl na Zem. Doporucuji si pocist v Relevation , co je tam o Satanovi napsano a jak je tam charakterizovan.

Je nutne brat v uvahu, ze Bible je soubor knih od mekolika autoru a v podstate prepsana o hodne pozdeji do soucasne podoby, pri cem se tam "neveslo" rada veci, ktere by urcite do vseho prinesly jasno.

Jo mit tak moznost se pohrabat v tajne casti vatikanskeho archivu.

0 0
možnosti
LV

lubanek

7. 1. 2011 16:21
Re: Poznamka

Díky za polemizaci. Když si podrobněji přečtete Bibli tak zjistíte, že had beast, serpent byl nejchytřejší ze všech živočichů po opici. On chodil mluvil a znal princip života. Jedinný druh který se mohl smýchat z lidskou krví. Satan do něho vešel a vnuknul mu co má dělat. Než Adam poznal svojí ženu tak ten serpent s ní měl poměr.On Evu svedl. On nepřišel k Adamovi ale k Evě. Adam se mohl s Evou rozvést ale on vzal ten hřích na sebe a měl s Evou též poměr. Najednou se styděli a poznali že jsou nazí. Bůh proklel za to hada v plaza, Evu potrestal na přirození a Adamovi půdu. Bible jasně říká že Eva byla příčinou pádu.Narodili se dvojčata. Jeden od začátku velice zlí po svém otci a druhý vírou uvěřil rodičům, co se stalo v ráji že to nebylo jablíčko ale smýšemá krev. Proto dnes vědci nemohou nalézt chybějící článek mezi opicí a mužem, protože ho Bůh proklel v hada. On vypadal asi tak jak jej zkreslují neandrtálec.

0 0
možnosti
L

leo5

1. 1. 2011 17:43
Ano, věřte a nemyslete

On se vždycky najde někdo, kdo to udělá za vás. Kněz, politik nebo jiné individuum s patentem povolanosti nebo vyvolenosti, které vás pak pošle do "svaté spravedlivé války". Je dobré se zamyslet nad rozdílem mezi pojmy Slovo a slovo. Téma si prostudovat ze všech možných aspektů, to aby se širý obzor nezúžil do kroužku divadelního kukátka a souvislosti nebyly nahrazovány bezcenou slepou vírou.

0 0
možnosti
L

leo5

1. 1. 2011 17:58
Re: Ano, věřte a nemyslete

Jak může někdo dnes brát biblické obrazy dětinsky doslovně a ne jen jako symboliku vyjadřující širší a hlubší děje a pořád se opájet jen ve zploštělých slovních sylogismech toto = tamto, protože tamto = tohle atd. naprosto bez použití představivosti. Důvod je asi jednoduchý. Ono se pak nedá udělat rychlý, primitivní a jednoznačný závěr, na který by se mohl aplikovat dosavadní líný a pohodlný způsob víry, tj. slepý. Přemýšlení a zkoumání, zkoušení uváděním do života, korekce s novými zkušenostmi a poznatky někdy bolí a vyžaduje pružnost a odvahu.

0 0
možnosti
VTK

Více takových Kožených

1. 1. 2011 15:15
A kde se vzala, tu se vzala

na Zemi se objevila voda a v ní se z anorganických látek sám od sebe vyvinul život. Zazvonil zvonec, pohádky je konec a pěnkavy z Galapág, vypuštěné do zahrad Českých měly po pár generacích zobáčky zase malé.

0 0
možnosti
R

Riotman

1. 1. 2011 15:33
Re: A kde se vzala, tu se vzala

Len tu predvádzaš akí sú kreacionisti beznádejne hlúpi. Kreacionizmus je ťažká duševná úchylka. A čo sa týka vody, tak tá sa nevzala na Zemi z ničoho, okrem toho voda nie je len na Zemi. Voda je v celom Vesmíre. A život sa samozrejme nevyvinul z anorganických látok, ale z organických a aj organické látky sú v celom vesmíre nie len na Zemi. Je teda takmer isté, že život nie je len Zemi, ale že život je aj na iných planétach vo vesmíre, vesmír je plný života. Dnes si už len úplní blázni a hlupáci môžu myslieť, že život je len na Zemi, že Zem je jediná živá planéta. Nie je. Zem nie je ničím výnimočná, ani životom.

0 0
možnosti
I

I.G.Farben

1. 1. 2011 14:55
Grafomanské výlevy

zcela zmateného člověka ;-D Asi tak bych to viděl...

0 0
možnosti
M

martin5.3

1. 1. 2011 13:08
Dotaz

Neplánuje bůh nějakou aktualizaci bible? Třeba vydat dalších asi dvě stovky proroctví co se mají vyplnit?

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

1. 1. 2011 12:47
Křesťani, buďte hloupí a důvěřiví,

takové vás chce mít váš Bůh. Každý, kdo je moudrý, přijde do pekla. ;-D

-

Jestli to tak je, pak jsem satanista. :-P

0 0
možnosti
P

petr.n_22

1. 1. 2011 12:53
Re: Křesťani, buďte hloupí a důvěřiví,

Jen nevím, jak se tam všichni vejdeme. Už jsi zamluvil místa ?;-D

0 0
možnosti
VP

Sípomat

1. 1. 2011 12:46
Moudrost nade vše

Bůh nám nikdy nedal nic,co bysme si nevydobyli sami. Pokud byste se spoléhal na víru,nikam se nikdy nedostanete. A nepsal jste náhodou,že váš příští článek bude o vší té spostě proroctví z bible,které se prý vyplnily? Na to jsem se moc těšil.

0 0
možnosti
F

Faustino

1. 1. 2011 12:53
Re: Moudrost nade vše

Psát o vyplněných proroctvích by byla jen nahrávka na smeč.

0 0
možnosti
KS

karels

1. 1. 2011 12:38
Za článek díky a

karma... :-)

0 0
možnosti
F

Faustino

1. 1. 2011 12:00
Martin Luther:

Ale ďáblova nevěsta, rozum, ta krásná běhna, přichází, a chce být

chytrá, myslí si, že to, co říká, pochází z Ducha svatého; kdo nám pak

pomůže? Ani právník či lékař, ani král či císař. Neboť je to ta největší

děvka, kterou ďábel má.

0 0
možnosti
F

frnek

1. 1. 2011 13:32
Re: Martin Luther:

Diky. Tentokrat vam musim dat za pravdu.R^

0 0
možnosti
JS

Jenda41

1. 1. 2011 11:59
Trochu vedle

Vážený pane, Bůh dává moudrost.  Stojí psáno, že ji máme hledat. Počátek moudrosti je bázen Hospodinova. Problém je v tom, že Adam i Eva se nechali svést a chtěli být chytří bez Boha.Píšu vědomě chytří, ne moudří. To je moudrost - podle Jakuba - zemská, hovadná, dabelská. Ale je také moudrost Boží a tu on dává svým dětem. Přeji pro celý rok a do dalších článků hodně Boží moudrosti.V

0 0
možnosti
LV

lubanek

1. 1. 2011 12:50
Re: Trochu vedle

Dobrý den. Díky za příspěvek. Zde jsem se zmínil o té správné moudrosti.Zde je jednak moudrost Boží, a moudrost Boží je, abyste zůstávali v Jeho Slovu. Též vám přeji Boží moudrost do vaších článků, které rád čtu. Ve Švýcarsku jsem byl několikrát a překročil hranici z Rakouska po ledovcích do Švýcarska.Silvereta Hutte,Pitzbuin, Rýnské vodopády atd.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1278x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik