Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

akuhtr

16. 12. 2010 18:38
pěkné opravdu... jen pár chybyček

1) "že vesmír produkuje bez ustání vodíkové atomy"

Slyšel jste o recyklaci? On to není jev tak mladý jak by se mohlo zdát...I ve vesmíru funguje...černé díry pohlcují hmotu a pomocí kvantového vypařování o ni zase přicházejí, ale pouze po subatomárních částicích, tedy protony, elektrony a neutrony...Ta takoví proton je pěkné vodíkové jádro a když se poblíž ukáže elektron a on si ho sví opačným nábojem přitáhne, nebudete tomu věřit, ale máme nový atom vodíku... A energie ??? Vás asi neučili zákon zachování hmoty, že??? Energie nemůže nikam zmizet, může se přeměnit a její práceschopnost? Zase zapomínáte na reciklátory jménem černá díra

2) To že má vesmír počátek neznamená že byl stvořen. před tímto vesmírem mohl být jiný vesmír a kolečko stvoření - zánik tu donekonečna být může

3) I když vezmu v potaz že byl stvořen, kde berete jistotu že ho stvořil váš bůh? Mohl být stvořen klidně Ási kteří se nudili a tak se rozhodli zkusit za jak jejich hračky (lidi) prokouknou jejich vtip jménem Bůh

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

16. 12. 2010 18:27
Tento vesmír má počátek

to není důkazem žádného stvoření, jste na štíru s logikou.

-

Možnost nějakého vědomého prvního hybatele spíše generuje spoustu otázek, než že by na něco odpovídala. Kde byl ten hybatel předtím, než stvořil vesmír, z čeho vesmír stvořil, jak ho vlastně stvořil? Byl před vznikem vesmíru čas, ve kterém by mohla taková bytost existovat?

-

Příčina vzniku vesmíru vůbec nemusela být vědomá, spíše se dá očekávat nějaká nevědomá přírodovědná zákonitost, podobná těm, které ovládají vše, co zkoumáme. Lidstvo má příliš dlouhou zkušenost s vysvětlováním nevysvětlitelného pomocí působení nadpřirozených bytostí, než aby to bez důkazů mohl někdo brát opravdu vážně. Blesky opravdu z nebes nikdo nesvrhává, vítr nikdo nerozfoukává. A pravděpodobně vesmír taky nikdo nestvořil. Jen jsme ještě nepřišli na to, jak se to doopravdy stalo.

0 0
možnosti

Johny_S

16. 12. 2010 18:48
Re: Tento vesmír má počátek

R^

0 0
možnosti
M

MatejkoJ

16. 12. 2010 18:24
?

Velký třesk jako počátek Vesmíru ve fyzice je odvozen z teorie relativity - ne z 2. termodynamického zákona.

Jestliže nemůžeme projít nekonečně mnoha bezrozměrnými body, jak pak můžeme narýsovat úsečku?

Argumentace moc nesedí - co to lépe promyslet.

0 0
možnosti
JN

log-out

16. 12. 2010 18:49
Re: ?

No autor se asi vzhlédl v Zenónovi z Eleje.

Jinak součet nekonečna nekonečně malých hodnot není nula, jak se učí už i na lepších středních školách, anebo v prváku každé vejšky kde učí matematiku. To, že by se čas nebo prostor kvantoval se také nikdy nedokázalo (pravda ani nevyvrátilo) a zatím veškeré experimenty mluví proti.

Stejnětak to, že platí 2. termodinamický zákon neznamená, že se vesmír nemůže donekonečna rozpínat a z něj zbyde naprosto plochý prostoročas, kde není žádný energetický gradient. Stejně ani nelze vyvozovat to, že vesmír někdy začal: klidně by podle tohoto zákona mohl existovat vesmír, jehož entropie by byla vyjádřena křivkou arcustangent, to je klesající funkce, ale od mínus nekonečna do nekonečna.

Jinak pokud by aktuální nekonečno bylo nesmysl, tak by to znamenalo, že i Bůh někdy začal?

0 0
možnosti

Johny_S

16. 12. 2010 18:17
To je všechno hezké,

ale opravdu to, že vesmír měl svůj počátek, nutně znamená, že ho někdo musel stvořit?

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

16. 12. 2010 18:14
Developed in U.S.A.

...manufactured in China! ;-)

0 0
možnosti
B

Busmann

16. 12. 2010 18:11
OK, dostal jste mne...

Přiznávám se, vesmír jsem stvořil já. A ještě mi pomáhal pan Spock, ale ten to určitě bude zatloukat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1278x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik