Kdo je Lucifer, Ďábel, neb Satan.

Satan byl původně Božím archandělem. Přebýval v nebi a byl kromě Boha největší bytostí v nebi. Byl mužem pravé ruky, ale vynesl se ve svém srdci.

 

Izaiáš 14: 12.. Jakž to, že jsi spadl s nebe, ó Lucifeře  v jitře vycházející? Poražen jsi až na zem, ještos zemdlíval národy.

Však jsi ty říkával v srdci svém: Vstoupím do nebe, nad hvězdy Boha silného vyvýším stolici svou, a posadím se na hoře shromáždění k straně půlnoční.

Vstoupím nad výsosti oblaku, budu rovný Nevyššímu.

On byl svržen z nebe.

V Novém Zákoně Luk. 10:18… praví Ježíš.

I řekl jim: Viděl jsem satana jako blesk padajícího s nebe.

A tak Lucifer je dnes na zemi a snaží se působit v církvi, a chce docílit totéž, co započal před ustanovením světa. Stejný trik s jakým přišel k Evě.  Ano Bůh řekl, ale to neznamená že tak musíte žít, nebo ty věci tak konat atd. Překrucovač Slova Božího. Lucifer se v nebi pokoušel povýšit trochu výše než byl sám Šéf. A on zradil Michaela a stvořil pro sebe veliké králoství na severu, a sestoupil tam se svými svrženými anděly. Zjev  .12..

Je velice nábožný, tak jako Kain.

Ďábel má pod kontrolou každý národ, praví Bible. Mat. 4…. Když satan vzal Ježíše na vrcholek hory a ukázal mu králoství světa, a tvrdil že mu patří, řekl:“ Toto všecko tobě dám, jestliže padna, budeš mi se klaněti“, Ježíš mu neřekl:“ Ty jsi lhářem, satane.“ On věděl  že mu to patří. Ale potom dál, v knize Zjevení řekl:“ Radujte se nebesa a zem, neboť učiněnať jsou králoství světa Pána našeho a Krista jeho, a kralovat bude na věky věků. On bude kralovati na zemi.“

Ježíš věděl, že všechna králoství se zhroutí a On bude Bohem a vládcem nade všemi. On věděl že se stane dědicem všeho  a proto řekl satanovi:“ Odejdiž satane!“ Satan věří v Boha, ale třese se. V zahradě Eden se zmocnil lidské hlavy, Bůh se zmocnil lidského srdce.

Satanův konec je popsán ve Zjevení 20.

A Ďáblel kterýž svodil národy uvržen jest do jezera ohně a siry, kdež jest i šelma, i falešný prorok, a budou mučeni dnem i nocí na věky věků.

 

 

Autor: Lubomír Vít | úterý 24.9.2013 7:47 | karma článku: 16,01 | přečteno: 3166x