Kde je síla Bible?

Dr. Criswell se vhodně ptá;" Kde je síla Bible? V čistém, šťastném a zbožném domově. Kde je síla nevěry? V temných koutech nepravosti, v domovech, kde je Bůh proklínán. Boží kniha je jako On sám- svatá a čistá, bez hříchu a neposkvrněná. A důslední Boží lidé zrcadlí čistotu a svátost té knihy."

 

Kniha která prochází všemožným způsobem kritiky od té doby co byla napsána. Dokonce někteří tvrdí, že Bible je nemravná kniha a najdete v ní pornografii. Tak jsem to vyčetl z článků některých diskutujících čtenářů.  (nebudu jej jmenovat) Ale když se podíváte na televizní produkce, romány a dramata, tak zjistíte, že daleko předčí Bibli v otevřenosti, jako je necudnosti, vulgaritě atd. a nikomu to nevadí.

Ale věci které se udály v Bibli natahují ke svému zatracení. Je velice zajímavé, že tito lidé natahují události v Bibli kterým nerozumějí a snaží se jí všemožným způsobem zesměšnit a zpronevěřit. Jak už mně napsal jeden diskutující, že tak činí, protože se bojí smrti.

Kritici jsou hluboce uraženi hříchy svatých, ale Bible nic neskrývá. Věci které se staly v biblické době, jsou příkladem toho, že každý člověk je mylný. Bible nic neskrývá. Neskrývá to, že se Noe opil, Abrahamův podvod, Davidovo cizoložství nebo Petrovu slabost a zradu. Dá se poukázat na mnoho činů, které odsuzujeme. Bůh ale odsuzuje hřích, ať je jakýkoliv. A nešetří ani hrdiny víry. K.Řím. 12:19… Ne sami sebe mstíce, nejmilejší, ale dejte místo hněvu; nebo psáno jest: Mně pomsta, já odplatím , praví Pán.

Je psáno: II Ep. S. Petra. 3:16… Jako i ve všech epištolách svých, mluvě v nich o těch věcech. Mezi nimiž některé jsou nesnadné k vyrozumění, kterýchžto neučení a neutvrzení natahují , jako i jiných písem, ke svému vlastnímu zatracení. A tak je to též o nemravnosti a válkách, které se děli ve starém zákoně. Aby Bůh zachoval to dobré, povolil zničit to zlé. A není ještě všemu konec.   Vše je na svobodném nenuceném rozhodnutí, každého jednotlivce.

Autor: Lubomír Vít | pondělí 3.10.2011 19:29 | karma článku: 14,30 | přečteno: 1797x