Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

JB001

3. 10. 2011 22:50
Váš blog je sice monotématický,

ale díky Bohu za něj. Bible je pro mne už víc než 20 let tou nejoblíbenější knihou. Je kompasem mého života...V

0 0
možnosti
PK

dolch

3. 10. 2011 22:58
Re: Váš blog je sice monotématický,

Skoro monotématický. Luba tu měl i články ze safari, ale je fakt, že ty z Biblickou tématikou převládají. Nicméně sám jsem za ně taky rád. :-) Ahoj Lubo.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

3. 10. 2011 21:16
Zdravím

Lubánku, mně se článek líbí. To nevadí, že lidé tomu nerozumí. Oni to pochopí, až to budou potřebovat pochopit a vědět. Podobně jako jsem pochopila, že lidé chybují a že není dáno člověku, aby byl pouhým solným sloupem, jak ta neslušná ze Sodomy. Bible nikomu neupírá lidskou stránku, naopak se s ní vždy počítá.

"Petře, miluješ mne?"

Tak se Ježíš třikrát ptal Petra, po třikrát ho Petr zapřel a on mu svěřil, aby pásl jeho beránky. Copak to nevypovídá, že s lidskou slabostí se prostě počítá? Proč bych studovala teologii a mořila se na zkouškách, kdybych to uměla a chápala to? :-)

0 0
možnosti
LV

lubanek

3. 10. 2011 21:30
Re: Zdravím

Díky za příspěvek. Bůh nevyžaduje abychom to chápali, ale věřili tomu. Na zemi mněl Ježíš největší problém s náboženskými lidmi a teology, jako byl Nikodémus.  Ale prostí a neučení lidé ho přijali ochotně. Přeji příjemný večer.:-)

0 0
možnosti
F

Faustino

3. 10. 2011 20:04
"Bůh ale odsuzuje hřích, ať je jakýkoliv."?

Ještě nemáte Bibli zcela prostudovanou. Tady např. Bůh přímo nabádá k loupení:

Ex 3,21 "Zjednám tomuto lidu u Egypťanů přízeň. Až budete odcházet, nepůjdete s prázdnou. Každá žena si vyžádá od sousedky a spolubydlící stříbrné a zlaté ozdoby a pláště. Vložíte je na své syny a dcery. Tak vypleníte Egypt.“

Ty vulgarity je tady lépe neuvádět, mohly by to číst děti. Pro ně to je mimořádně nevhodná kniha.

0 0
možnosti
LV

lubanek

3. 10. 2011 20:19
Re:

Pane Faustino pro vás je to jenom kniha kritiky. Vy ji snad nikdy neporozumíte, pokud budete mít tento názor, který jste napsal panu Krausovi: v jeho článku o konci světa........

I kdyby to bylo jen těch 45 let, tak je to nás ateisty dobrá zpráva, že takovou dobu ještě můžeme krást, loupit, vraždit a smilnit.?

0 0
možnosti
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik