Co znamená Abraham pro křesťany, Židy a muslimy.

Bůh uzavřel smlouvu s Abrahamem a dal mu zaslíbení:,, A učiním tě v národ veliký, a požehnám tobě, a zvelebím jméno tvé… ano požehnány budou v tobě všecky čeledi země.“

 

 V době Mojžíše, tedy asi před 3600 lety, sestoupil Bůh na horu Sinai a

vydal deset přikázání. I tato událost je pro ona tři jmenovaná náboženství nesporná. Od toho okamžiku byl Izrael určen k tomu, aby uprostřed všech pohanských národů vydával svědectví o jediném pravém Bohu.

Asi před dvěma tisíci lety působil Mesiáš, Ježíš Kristus zplozený Duchem svatým a narozený z panny Marie.

O tom jsou křesťané přesvědčeni. Muslimové Jej považují za největšího proroka, věří také v divy, které učinil, ale neuznávají Ho jako Spasitele. Židé také ne; ale jejich čas, aby v Něho uvěřili, je blízko.

 Neboť stejně jako Josefa poznali jeho bratři teprve při druhé návštěvě, tak i Izrael pozná Mesiáše teprve tehdy, až k nim přijde podruhé. (1.Moj.45; Sk.7:13)

Asi před 1400 lety působil Mohamed, aby vyvedl svůj národ z modlářského kultu a přivedl jej k jedinému pravému Bohu, kterého nazýval Alláh. Mohamed věřil, že je podle Mal.4:5 posledním prorokem.

 Po něm měl přijít na celou zemi soud a Alláh měl vyřknout rozsudek nad celým lidstvem, podle kterého by šli jedni do ráje a druzí do zatracení   

 I  když od té doby uplynulo 1400 let, tato událost se nenaplnila.

 Vzniklo z toho však náboženské učení, které zcela míří proti křesťanství a žídosvství.

 To nebyl původní úmysl. Stále znovu se v Koránu napomíná, aby četli a věřili Písmu svatému- čímž myslel Mohamed Bibli! — což ovšem dnes už žádný muslim nedodržuje. Kdyby býval tentýž Bůh, který hovořil k Abrahamovi,  Mojžíšovi a skrze Krista, mluvil i s Mohamedem, pak by všechno, co bylo řečeno, napsáno a čemu se věří, muselo se vším schodovat a vše se dodržovat. Ale tomu tak není.

 Oni neučí principy islámu, ale učí principy jejich Islámského režimu,a ukazují jen ten druh islámu, který chtějí.“ Působí na emoce a srdce. Rozvášní lidi ve kterých vytvoří zápal pro jejich věc.Proto se k nim přidávají hlavně mladí lidé. Těm se dá vymít mozek daleko snadněji. A jakmile se to podaří, nastane vojenský výcvik. Zůstanou pak už jenom dvě možnosti. Být s nimi nebo proti nim.

V každém městě, které IS ovládlo, zavedlo velmi konzervativní formu práva šaría. Muži musí mít vousy a ženy musí být celé zahalené, vše je tvrdě vynucováno. Věří v doslovné dodržování koránu.  Co je proti jejich smýšlení, je zakázáno, kdokoliv se tomuto právu postaví, je zabit.

Pokud se jim poukáže na to, co se s jejich náboženstvím stalo, popravdě říkají,” Bohužel Muslimové po celém světě, kteří praktikují pravdivé Islámské principy, se stávají ohroženým druhem a je nás velice málo.”,,Dostali jsme se mezi securalisty a úzkosmýšlející extrémiststy, kteří ztratili veškerou trpělivost a uchýlili se k násilí.” Tak proč se hlásí k Islámu a nedají si jiné jméno?

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lubomír Vít | čtvrtek 17.7.2014 16:24 | karma článku: 13,11 | přečteno: 473x