Zelená past na Babiše

"Právě jsem se vrátil z Madridu," zahajuje radostný Fiala tiskovku v Kapucínské hrobce. "Zlí jazykové sice tvrdí, že klimakonference byla úplně na ..., na 2 věci, ale není to pravda. Já jsem ty dvě věci přivezl a Babiše převezl !"

"Přátelé," tetelí se předseda radostí, "mám pro Vás vynikající zprávy. První ..."

"Prrrrrrrrrrrrrrrrrvvvvvvvvvvvnnnní ...!", skřehotá významně fialový papoušek na bidýlku za Stanjurou :

"První dobrá zpráva je, že jsem pozval do Brna Grétu Thunberg. Osobně udělím slečně Grétě jako první Švédce, což bude světová premiéra, čestné občanství města Brna. Měli jsme v Brně se Švédy trpké zkušenosti, ale jsme tolerantní, jsme liberální, jsme otevření.  Myslím, že je to vynikající zpráva pro Brno, pro Českou republiku, pro klima a pro celý svět !", chválí se předseda.

Aplaus, ovace, zástupci neziskové veřejnosti v podzemí kapucínské hrobky se šťastně objímají, papoušek křičí: "Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrréta ! Gréééééééééééta ! Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrééééééééééétáááááá!"

"Druhá vynikající zpráva je, že jsem nabídl rodině generála Franca důstojné místo posledního spočinutí jejich velkého předka a bojovníka proti komunismu, a to zde, v perfektně klimaneutrálním prostředí Kapucínské hrobky. Jak jistě víte, generalissima Franca nedávno přemístili z Údolí Padlých do Madridu, ale levičáci ho tam nějak nechtějí, nebo co. Tak jsem si vzpomněl na rodné Brno, s jeho skvělou tradicí protikomunistického odboje, slovo dalo slovo a generál bude ležet tady, u nás. Brno bude mít po Špilberku další atrakci světového významu! "

"Frrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrranco ! Hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrá ! Viva La Muerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrte !", jásá papoušek. Levičáci v hrobce jsou poněkud zaskočení, jen Petr Cibulka radostně kýve siderickým kyvadélkem a křičí s papouškem : "Smrrrrrrrrrrrt komunismu! Smrrrrrrrrrrrrt GRRRRU ! Smrt KGB a estébáckým stvůrrrrrrrrrrrrrrám !"

"Přátelé," pokračuje Fiala, když šum poněkud utichl. "Tímto vyhlašuji statutární město Brno za první klimaneutrální statutární velkoměsto České republiky ! Jak víte, Babiš se na to nezmůže, na posledním summitu se špičkami EU mlžil a chtěl se vyvléknout ze zodpovědnosti za osud planety. My, ODS, Brno a celá planeta víme, že včera bylo pozdě, a proto vyhlašuji Zelený program ODS pro 21. století !" 

Nezisková veřejnost jásá, ombudsmanka si připíjí s Matějem Hollanem, Rychetský se chechtá.

"Nyní, hlavní body Zeleného programu:," nadechuje se Fiala.

"Prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrvnííííí !"

"Za prvé: Přestěhujeme nádraží," slibuje Fiala.

"Nádrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrražžžžžžžžžžžžžžžžžžžííííííííííííííííííííííííí!", jásá papoušek. Brno jásá, neziskoví aktivisté jásají.

"Za druhé: Místo autobusů budou všude trolejbusy," slibuje Fiala.

"Trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrroleje !", jásá papoušek, jásá ČEZ, jásá Brno neziskové.

"Za třetí: Vyřešíme problém automobilové dopravy jednou pro vždy. Statutární město Brno bude plně elektromobilní. Dámy a pánové, vzácní LGTB - elektromobily, šaliny, trolejbusy. Podívejme se společně na ukázku: "

Nadšení nebere konce, dav skanduje : "Fiala, Fiala, Fiala !"

"Vážení lidé, přátelé, dovolete pár slov na závěr: Společně Babiše zničíme, stejně jako to nešťastné fáro. To co se nepovedlo za sto let, např. přestěhovat rolu, my zvládneme než přijde Gréta, protože klima si to žádá. Statutární město Brno si zaslouží být první klimaneutrální, džendrfrý, liberální a multikulturní, tolerantní a zelené město Moravy i celého okolního ČR. Budiž nám vzorem tato starodávná, vzácná hrobka, která byla vybudována jako plně klimaticky neutrální, a stále funkční, trvale udržitelná úschovna mumií. Žádné emise, žádné spaliny, jen šaliny ! Jak říkal veliký Zelenin: klimanismus rovná se elektrifikace plus vláda zelených komisařů. Přátelé, lidé, soudruzi: vzhůru k Zeleným zítřkům bez Babiše!"

"Ze - le - nin ! Ze - le nin ! Ať ži - je Ze - le nin !", skanduje zelený dav. I fialový papoušek je vlastně tak trochu docela úplně zelený !

Aktivisté hnutí Dauha se objímají s příslušníky menšin, nezisková organizace Zemřít Brno rozbaluje petiční arch pro čekatele výběrového řízení na pozici klimaneutrální mumie. Za Stanjurou a Němcovou se nafukuje figurína nového maskota Zeleného Brna:

"Franta KoCO2rek, klimám nového klimanáboženství pro všechny Brňany !" 

"Babiše, do koše, Babiše do koše !", skandují mladí, zatímco Cibulka nevěří svým uším: "Cože? Lenin? Masový vrah dějin? Kde to jsem?", dere se ke spokojenému Fialovi s chlebíčkem.

"Co to plácáš, Fialo? Nejdřív Franco v hrobce, a pak Lenin? Zelenin ? Co to má znamenat?", kýve se výhrůžně siderické kyvadélko.

"Klíííd. Buď tolerantní, kámo, " chlácholí Fiala rozzuřeného Cibulku. "Koalice s Emiráty si žádá kompromis. Koncekonců, kdo to byl Lenin? Německý agent, nicht wahr?

Wir schaffen das!"

 

 

 

Autor: Michal Vimmer | středa 18.12.2019 11:06 | karma článku: 33,33 | přečteno: 1308x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Pojďte, pane premiére

16.4.2024 v 10:51 | Karma: 32,32

Michal Vimmer

V čem je ten vtip

12.4.2024 v 8:47 | Karma: 22,34

Michal Vimmer

Toho si nevšímejte

11.4.2024 v 9:42 | Karma: 28,96

Michal Vimmer

Náš československý problém

8.4.2024 v 9:34 | Karma: 25,11

Michal Vimmer

A zase ten zlý medvěd Pu

19.3.2024 v 15:21 | Karma: 26,59