Velké velikonoční odhalení

Vesničani ani netuší, že už smí do Prahy bez masky. Proč maškaráda v pokrokové metropoli končí později než na zaostalém venkově ? Ale no tak ! I emancipace žen a legailzace homosexuality byly Unás normální dřív než na Západě.

Setkáváme se s tím už od Listopadu.

Kolikrát k nám přišli ze Západu misionáři, aby nás učili abecedu, a k všeobecnému překvapení zjistili, že domorodci umějí nejen číst, ale občas i psát a počítat ? Bylo to trochu mrzuté. S tím se ale mudrcové ze zemi Půlnoční nesmířili, a tak se 33 let řítíme na kolotoči školských reforem, reforem vzdělávání, inkluzí a dalších a ještě lepších modernizačních programů.

Zmatený čtenář samozřejmě už se spravedlivě rozhořčil, protože přece prymulovská Protiepidemická Opatření nemají nic společného s lidovou moudrostí či selským rozumem, protože epidemiologie je vážná, přísná věda a CO19 nový, neznámý virus, který se chová úplně jinak než všechny ostatní viry a Pandemie si vyžádala bezprecedentní postupy !

Čili jsme tu měli souboj české školy - zaostalé profesory Berana, Pirka, Žaloudíka, rektora Zimu, docenta Šmuclera apod.,se světově pokrokovými věrozvěsty WHO - Prymula, Smejkal, Konvalinka, Hořejší, Kubek atd. atp., kteří hned věděli, co se na Západě nosí. Zápecní škarohlídi skuhrali, že na novou módu nejsou peníze, ale experti Nové ekonomiky nám vysvětlí, že to jsou jenom předsudky.

Mívali jsme prý Unás ještě nedávno tolik levné energie, že jsme nevěděli co s ní. Museli přijít moudří komisaři z Bruselu, aby nám vysvětlili, že energie musí být v prvé řadě drahá.

Pak už to jde všechno jako po másle.

Nic není černobílé : Díky "pandemii CO19"prošli jsme zkouškou toleranace na výbornou.

Kdo by dnes něco namítal proti "islamizaci" a uprchlíkům ?

Masky Unás ochotně nosily nejen ženy, ale i muži, kteří poslušně, z hygienických důvodů přestali chodit k holiči, sportovat, za kulturou, do hospody a vycházet po setmění. Děti nechodily do škol, nejen dívky. https://vimmer.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=761146

Nejen vepřové, ale i hovězí si již brzo rádi odpustíme, je to zdravé.

A ukrchlíci ?

Nevadí nikomu. Okamura s Babišem se můžou jít klouzat.

Ministr Válek nám tedy na velikonoce dovolil odložit masky. Je to taková velikonoční tradice - kříže v kostelích jsou před Svátkem Zmrtvýchvstání zahalovány https://www.getsemany.cz/node/181                        

Z největší Tmy přijde každý rok křesťanům Naděje.

Ale co přijde nového nevěřícím ze Západu ?

 

 

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Vimmer | čtvrtek 14.4.2022 9:51 | karma článku: 14,82 | přečteno: 536x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Pojďte, pane premiére

16.4.2024 v 10:51 | Karma: 32,32

Michal Vimmer

V čem je ten vtip

12.4.2024 v 8:47 | Karma: 22,34

Michal Vimmer

Toho si nevšímejte

11.4.2024 v 9:42 | Karma: 28,96

Michal Vimmer

Náš československý problém

8.4.2024 v 9:34 | Karma: 25,11

Michal Vimmer

A zase ten zlý medvěd Pu

19.3.2024 v 15:21 | Karma: 26,59