Vánoce v Africe

Premiér rektor Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M., v brněnských salónech 80.let proslulý jako skvěle informovaný snob, arbitr vybraného vkusu, který vždycky ví první, co se v Praze nosí, nikdy nepřestal sledovat módní trendy.

Byl to On, kdo první na školení o antiepidemiologických opatřeních za Covidu 19 bystře odpozoroval, že nejlepší informační strategie je zavalit prostý lid neustálými novinkami o "neznámém, neočekávaném, smrtícím" viru. Než se človíček vzpamatuje z jednoho nařízení, je tu druhé, třetí, páté přes deváté ...

On první pochopil, že média se neptají, nezpochybňují, nešťourají, ale v tak rychlém tempu nestíhají nic víc než jen sdělovat nová a nová opatření. Kritiky nepřesvědčujeme, s kritiky nediskutujeme, na kritiku nereagujeme. Kritik není náš volič, není naše cílová skupina.

Protest proti lavině nových a nových nepochopitelných, nelogických a navzájem se popírajících zákazů a nařízení byl nepřípustný a trestný. Protože na jedné straně je Věda a Dobro a na druhé Zlo a Smrt !

Geniální politolog z Brna jasnozřivě vysledoval, že pár procent lidu brblá, ale naprostá většina nechápe co se děje a bez odporu se poddá. Z učebnic vyčetl, že lid nezajímají příčiny a souvislosti, ale pocit a emoce. Kdo za to může?

Stačí být Dobrý a ukázat na Babiše. A opakovat to dokola a dokola a opakovat a opakovat!

Když to začlo na Ukrajině, byl to On, kdo první začal místo Kovid říkat Putin. Válka jako válka, my jsme Dobro, oni jsou Zlo a jedeme dál.

A první vyrazil s batohem do Kyjeva se svou bojovou příručkou "Profesor na frontové linii" (Host, 2017): "O nesvobodě, do níž se dobrovolně řítíme, a proč je nutné připravovat válku, když chceme uchránit mír. O tom, že brexit je šance a Trump může být naděje. A že politika má smysl, pokud člověk zůstane sám sebou."

Byl to on, kdo první zavětřil, že lidé, kteří chtějí "ZMĚNU", hned zítra zapomenou, co bylo včera. Jestli On zůstal sám sebou, nebo dělá pravý opak toho, co slíbil, o to přece vůbec nejde. Jak by to mělo souviset ? Samozřejmě, že On je On. Politika má smysl !

Když se na školení o nových trendech o poltickém e-shoppingu dozvěděl o fenomenu Mystery boxů, vymyslel Konsolidační mystery balíček přesně podle návodu "Mystery box je dárková krabice, obsah které je tajemný! Co je uvnitř zjistíš po rozbalení. Zábavné a netrpělivé rozbalování provázejí chvíle napětí, které tě vrátí do dětských let !"

Nu, a protože mu neuniklo, že klimatická změna je tu a také v Africe si chtějí užít bílé vánoce, vyrazil jako první už začátekem listopadu, aby pod africkým stromečkem nechyběla jeho kuchařka "Jak uvařit demokracii"

 

Brněnská primátorka Vaňková uklidňuje čtenáře, že kuchařka "je nejen o Brně, jeho problémech a našich řešeních",ale je plná zajímvých receptů, třeba: "...Říká se, že když hodíte žábu do vařící vody, pokusí se vyskočit. Pokud vodu postupně zahříváte, žába si toho nevšimne a nakonec se uvaří. Něco podobného se děje v české politice. Veřejnost si má postupně zvyknout na to, že se ohýbá ústava, odpovědné vládnutí se nahrazuje populistickými sny a sliby, nenormální se stává normálním a komunisté jsou zpátky u moci...." https://pravybreh.cz/reportaze/jak-uvarit-demokracii/

Ano, již v roce 2018 to byl On, kdo tušil, že prezident Pavel již brzo rozpustí parlament, jmenuje úřednickou vládu, nenormální se stane normálním, Kolář premiérem, ústava se ohne a na Nový rok otveřeme si mystery box !

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Vimmer | čtvrtek 9.11.2023 10:06 | karma článku: 33,81 | přečteno: 1147x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Pojďte, pane premiére

16.4.2024 v 10:51 | Karma: 32,32

Michal Vimmer

V čem je ten vtip

12.4.2024 v 8:47 | Karma: 22,34

Michal Vimmer

Toho si nevšímejte

11.4.2024 v 9:42 | Karma: 28,96

Michal Vimmer

Náš československý problém

8.4.2024 v 9:34 | Karma: 25,11

Michal Vimmer

A zase ten zlý medvěd Pu

19.3.2024 v 15:21 | Karma: 26,59