Ukrajinský slon v obýváku

Je to trochu oříšek, ale SPOLU ho jistě rozlouskneme : 1.U. chce do EU+NATO 2.USA+UK v EU nejsou, ale rozhodně podporují U 3.EU bohužel U nikdy nepřijme, ale podporuje U proti R 4.EU je vojensky závislá na USA a energeticky na R.  

Nejdůležitější je samozřejmě bod č. 1, protože U "musí mít právo rozhodnout, kam chce patřit."    O tom se nediskutuje, i když ten bod 2 ...

5. Je válka, a te´d záleží na tom, jestli po válce zůstane U. celá, menší nebo jaká, takže řešit otázku členství můžeme nechat na potom, a optimisticky vynechat aspoń slovo "NIKDY" v bodě 2, když už se NIKDY v NATO bere jako hotová věc.

A co ten slon ?

Slon je sympatické, chráněné zvíře, inteligentní a pracovité, známé tím, že si hodně pamatuje a dožívá se vysokého věku. Vystupuje rovněž v bajkách, pohádkách a cirkuse, jeho domovinou je Afrika a Indie.

Známe slona v porcelánu, což je metafora situace, kdy někdo vleze někam, kam nepatří, domácí na nejsou na návštěvu připravení a chudák slon nadělá víc škody než užitku, prostě proto, že je velký a porcelán křehký.

Představa U v EU je jistě zajímavá : U by byla největším státem v EU. Počtem obyvatel jako Španělsko, v alianci s Polskem (viz EURO 2012) by měla skoro tolik hlasů jako Německo ... Není to skvělé ? Implemetovat na U. všechny ty směrnice, dotace, subvence, euronormy, právní standardy ... Jen jestli by EU tak velké sousto opravdu dokázala strávit.

Slon v místnosti čili v obýváku je z bajky o tom, jak bývá pro malého člověka těžké vidět, pochopit natož vyřešit velké věci - sic : "Termín odkazuje na otázku, problém, řešení nebo kontroverzní spor, který je zřejmý každému, kdo o situaci ví, ale který je záměrně ignorován, protože jinak by způsobil velké rozpaky, smutek nebo hádky nebo je prostě tabu. https://wikijii.com/wiki/Elephant_in_the_room 

Zažili jsme si to s "Pandémií", kdy každý měl silný názor na virus, roušky, testování, očkování, lokdauny, opatření atd.

A k čemu to bylo ?

Nu, a než bys řekl švec, je tady "U."

Řešení zapeklitosti se zatím víc než čemu podobá jiné sloní bajce : O tom, jak dejme tomu 5 slepců potká slona. Jeden hmatá po uchu a míní, že to je vějíř, druhý tahá za chobot a cítí tlustého hada, třetí narazil na bok a to musí být zeď, čtvrtý objal nohu jako kmen stromu a pátý našel kel a míní, že to je oštěp.https://en.wikipedia.org/wiki/Blind_men_and_an_elephant

Je U opravdu taková, jak ji vidí ČT ? Nebo prezident Zelenský ? Demokratický, právní, moderní, nadějný evropský stát, který má jen smůlu na sousedy ?

Nebo stát umělý, zkorumpovaný a rozkradený ?

A jak vidí U Čína ? Indie ? Brazílie ? Afrika ?

Ještě že máme naši 5koalici, která když dá hlavy dohromady, ví si se vším rady !

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Vimmer | čtvrtek 7.4.2022 8:55 | karma článku: 33,26 | přečteno: 1478x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Pojďte, pane premiére

16.4.2024 v 10:51 | Karma: 32,32

Michal Vimmer

V čem je ten vtip

12.4.2024 v 8:47 | Karma: 22,34

Michal Vimmer

Toho si nevšímejte

11.4.2024 v 9:42 | Karma: 28,96

Michal Vimmer

Náš československý problém

8.4.2024 v 9:34 | Karma: 25,11

Michal Vimmer

A zase ten zlý medvěd Pu

19.3.2024 v 15:21 | Karma: 26,59