Slunce, senát, špenát

Proč v senátu nikdy nezasedne Jakl, Konvička, David, Kuras, ani žádný komunista ? Inu, protože senát je tak akorát pro Dr.Ahoše a jemu podobné. Volič slušně řečeno rozhněvaný na systém do senátu nikdy volit nepůjde, natož dvakrát.

Pamětníci porodu naší křehké demokracie nezapomněli, že slavný senát vznikl přestavbou konírny a byl vymyšlen jako zastavárna pro přebytečné politiky z rozpuštěného federálu - dnes muzeum. Tomu také odpovídají jeho pravomoci. Nejde ale jen o trapnou vzpomínku. Živá skutečnost je o to bolestnější.

Lid ve své přirozené moudrosti rychle pochopil, že se jedná o drahý sklad voskových figurín, který nelze-li zrušit, je povoleno ignorovat. Vážení politici a rádobyvyžírkové totéž pochopili po svém: ideálně stačí důrazně přemluvit dědka, bábu a zbytek příbuzenstva, a když se zadaří, klan se dostaví, a zbytek vsi se neobtěžuje k urně, je vyhřátá sesle v senátu jistá. Ústavní kostky jsou vrženy, volební zákon je takový jaký je a podle toho to vypadá : do senátu si odcházejí odpočinout zasloužilí velikáni za zenitem a nesoudní vykukové s vidinou sinekury. Výjimky jako maskot Kubera potvrzují ústavní zvyklosti. 

Čili, milí zlatí vlastenci, co jste si mysleli ? Že zbouráte domácí establišment alias politický systém Václava Moravce, pátera Halíka a inženýra Kalouska v prohnilém senátu ? To byste na to museli mít nějaké voliče, a jak jsme si řekli o odstavec výše, do senátu volí buď početné rodiny nebo naivní věřící diváci České televize, pro které se vžilo lichotivé pojmenování "sluníčkáři." Na rozdíl od notorických optimistů a vyznavačů hesla "z cizího krev neteče" vaši voliči očekávají od politiků něco jiného, než že si na pět let sednete jednou za měsíc ke žlabu do bývalé konírny.

Raději než senát jezte špenát, ať můžete praštit pěstí do stolu v Bruselu za lepší Evropu !  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Vimmer | středa 10.10.2018 8:53 | karma článku: 27,13 | přečteno: 624x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Pojďte, pane premiére

16.4.2024 v 10:51 | Karma: 32,32

Michal Vimmer

V čem je ten vtip

12.4.2024 v 8:47 | Karma: 22,34

Michal Vimmer

Toho si nevšímejte

11.4.2024 v 9:42 | Karma: 28,96

Michal Vimmer

Náš československý problém

8.4.2024 v 9:34 | Karma: 25,11

Michal Vimmer

A zase ten zlý medvěd Pu

19.3.2024 v 15:21 | Karma: 26,59