Proroctví slepého mládence

Tváří v tvář majestátu smrti našince najednou napadá spousta důležitějších věcí než doktor Barták, Rath, Kalouskův rozpočet, prezidentská volba, Sýrie ... atakdále.

Jirásek

V rádiu jsme tak dlouho slyšeli, že "v Sýrii dál umírají lidé", až jakoby začali umírat i U Nás.

Naše osvícená vláda si v takovém případě ví rady, na rozdíl od Asáda: Vyhlásila "prohibici", takže se dá očekávat, že naši "lidé přestanou umírat" a opět se budou moci soustředit na školu, práci, nezaměstnanost, zločinnost či obyčejný život v důchodu.

A co bude dál ?

Na prognózy býval v Praze tzv. Prognostický ústav, neboli Prognosťák, kam svého času docházel m.j. současný prezident Klaus, budoucí prezident Zeman i zřejmě následující rádoby prezident Dlouhý.

Prognosťák už nemáme, ale česká prognostická tradice sahá mnohem hloub do minulosti - vzpomeňme slavného Slepého mládence z Jiráskových pověstí českých, který předpověděl konec světa stejně přesně jako světově zprofanovaný májský kalendář.

 viz tady

http://ld.johanesville.net/jirasek-01-stare-povesti-ceske?page=67

Zato slepých mládenců, kteří to s námi myslí dobře a věští, že nakonec všechno bude fajn a za optimistický výhled do budoucnosti je čeká hepyjend jako u Jiráska ...

"Dejž to milý Bůh, aby alespoň tenkráte byla země česká šťastná." A vstav, vzal slepého mládence za ruku a řekl jemu: "Pojď se mnou do Prahy, na můj hrad. Tam budeš dobře opatřen." Mládence tomu docela přivolil a jel s králem Karlem do Prahy, kdež při jeho dvoře zůstal až do smrti ...

... vyrojilo se přehršel.

Jen odvahu !

A zbourejme konečně prasečák v Letech u Písku, postavme na Letné Kaplického Chobotnici a radar z v Brdech, uzákoňme homosexuální adopce, zrušení Benešových degretů a návrat kůrovce na Šumavu - a po tom všem konečně nastane Zemský ráj to na pohled !

Přesně podle plánu Škrlových Mravenců kolem tzv. Kuřimské výzvy.

Mravencům, jak známo, kyselinka mravenčí neublíží.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Vimmer | úterý 18.9.2012 16:17 | karma článku: 17,64 | přečteno: 2193x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Pojďte, pane premiére

16.4.2024 v 10:51 | Karma: 32,32

Michal Vimmer

V čem je ten vtip

12.4.2024 v 8:47 | Karma: 22,34

Michal Vimmer

Toho si nevšímejte

11.4.2024 v 9:42 | Karma: 28,96

Michal Vimmer

Náš československý problém

8.4.2024 v 9:34 | Karma: 25,11

Michal Vimmer

A zase ten zlý medvěd Pu

19.3.2024 v 15:21 | Karma: 26,59