Nové šaty od Blažka

"Doktor Rath"  přijde o jízdné, zdobné a ošatné. Jak by asi pí Němcová vysvětlila tok prebend do vazební věznice daňovým poplatníkům ? Když skutečný DR dávno sedí někde úplně jinde než v kriminále? (viz http://zpravy.idnes.cz/rath-prijde-o-nahrady-05n-/domaci.aspx?c=A120715_214349_domaci_brd )

bez náramků ani krok: pan Škrla

Zasvěcencům je dobře známo, že skutečný doktor R. byl po trapném zatčení s krabicí, které nemělo jiný smysl než upozornit na prokurátorku B. jako nastupující vrchní pražskou žalobkyni , rychle uklizen do bezpečí. Jeho celu v Litoměřicích na dobu nezbytně nutnou zabydlel fenomenální ženomuž mnoha tváří Adam Škrla, který také sbírá body v cestě na Hrad. (viz http://vimmer.blog.idnes.cz/c/272029/Ani-ryba-ani-Rath-aneb-akce-Orangutan.html )

Byl to Adam Š., kdo v českém parlamentě pronesl památnou filipiku proti nehumánním poměrům v českém vězeňství. A zasvěcencům neuniklo, že Adam nezapřel svou pravou brněnskou identitu: Přihlásil se k rodnému oddílu Mravenci (viz http://vimmer.blog.idnes.cz/c/274036/Rathovo-proreknuti.html ) a místo detailů, kterými chtěl dokreslit poměry v litoměřickém kriminále, věrně popsal traumatické podrobnosti života u Škrlů na chatě (viz http://vimmer.blog.idnes.cz/c/274663/AIDS-v-parlamente-Zadny-strach-Vlasto.html ).

 Jak víme, další obětí nezvládnuté akce Orangutan, potažmo Adamova projevu, se stal ministr Pospíšil. Miláček plzeňské ODS na základě Adamova otřesného sdělení vyrukoval na Nečase s nehoráznými požadavky na Velkou Amnestii, když pod záminkou humanizace v norském stylu žádal koňskou finační infuzi do českomoravského vězeňského systému. Přepočítal se. Nečas vsadil na moravskou cestu: vězeňskou reformu, aniž by bylo potřeba vyměnit jedinou mříž. (viz http://vimmer.blog.idnes.cz/c/277351/Prezident-Kurovec.html )

Např. Brno: Brněnskou problematiku si nejlépe řeší Brno samo a díky tomu je v Brně vězeňský systém už dávno úspěšně reformován. Zbývá jen přizpůsobit zbytek republiky. (viz http://vimmer.blog.idnes.cz/c/278084/Dalikovy-zakony.html , http://www.zitbrno.cz/ )

 V čem spočívá Blažkova reforma?

Jak známo, brněnskou dominantou je kdysi obávaná, dnes prázdná věznice – Špilberk. Zatímco české věznice jsou chronicky přeplněné recidivisty (http://jinepravo.blogspot.cz/2012/04/kde-hledat-priciny-preplnenych-veznic.html ), moravská novinka – detenční ústavy pro zvláště nebezpečné devianty v Brně a v Opavě zejí prázdnotou (viz http://www.novinky.cz/domaci/258817-deviantu-jsou-plne-lecebny-ale-detencni-ustavy-zeji-prazdnotou.html ).

 Jak dosáhli moravští odborníci takového úspěchu?

 Čeští vykukové balamutili národ řadu let IZIPem - „elektronickou zdravotní knížkou,“ (viz http://www.izip.cz/system-izip/jak-funguje-izip ), elektronickou státní maturitou … (viz http://www.cermat.cz/ ) a podobnými elektronickými tunely, které nemohly dopadnout jinak než krachem, protože nebyly řádně odzkoušeny v terénu.

Když se české školství snažil zachránit brněnský hrdina Dobeš (Josef Dobeš) poctivou maturitou testovanou na zvířatech (viz http://zpravy.ihned.cz/c1-51834050-statni-maturity-ceka-zmena-dobes-sni-o-elektronicke-zkousce-dospelosti ) už bylo pozdě.

 Ministr Blažek podobnou chybu každopádně nehodlá opakovat.

 Z testů prováděných na brněnské veterině jasně vyplývá, že vězeňský systém lze snadno zjednodušit: „Ministr Blažek chce snížit počet typů věznic ze čtyř na dva. Doufá, že tím ušetří desítky milionů korun. Řekl to v diskusním pořadu Otázky Václava Moravce. Blažek chce také v příštích měsících vypsat zakázku na dodávku náramků pro domácí vězení. Její hodnota by mohla být kolem 25 milionů korun.“ (viz http://www.ceskenoviny.cz/domov/zpravy/ministr-blazek-chce-snizit-pocet-typu-veznic-ze-ctyr-na-dva/814908&id_seznam= )

 Režim v úsporné dvoustupňové věznici nového typu bude tedy upraven podle veterinárního modelu lehčí věznice: psí hotel + těžší věznice : útulek pro psy. Jak prosté - a účelné!

 Také 100% úspěšný model domácího vězení (všechny ze ZOO experimentálně vypuštěné opice byly pochytány a zdárně navráceny do svých výběhů) (viz http://vimmer.blog.idnes.cz/c/278818/Misto-cinu-Morava.html ) vzbuzuje oprávněný optimismus stran využití elektronických náramků.

Brno ví, že magnát Škrla, starý elegán, který si tak potrpí na drahé obleky firmy Blažek, bez náramku už léta neudělá ani krok, takže nikoho v Brně ani nenapadne ho hledat.

Domácí vězení je domácí vězení.

Doma je doma.

Brno je Brno.

Hlavně nerušit!

(viz http://umlaufoviny.com/www/res_publica/reportaze/otrokarstvi/Kdo-je-kdo.html )

Čili, problém modernizace českého vězeňství lze považovat za vyřešený.

Teď už jen, kdo bude ten příští českomoravský prezident.

Škrla - nebo Bradáčová?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Michal Vimmer | pondělí 16.7.2012 13:55 | karma článku: 10,24 | přečteno: 1634x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Pojďte, pane premiére

16.4.2024 v 10:51 | Karma: 32,32

Michal Vimmer

V čem je ten vtip

12.4.2024 v 8:47 | Karma: 22,34

Michal Vimmer

Toho si nevšímejte

11.4.2024 v 9:42 | Karma: 28,96

Michal Vimmer

Náš československý problém

8.4.2024 v 9:34 | Karma: 25,11

Michal Vimmer

A zase ten zlý medvěd Pu

19.3.2024 v 15:21 | Karma: 26,59