Nová ODS, nová vláda: Anče, Kuba, Hajnej

Nečas předvedl v Brně "malého čerčila": Prý "pot a slzy a žádnou krev" s přesvědčivostí polepšeného upíra. Na znovuzvolení to stačilo, ale resuscitace ODS bez krve nevyjde.

Nesrovantelný záchranářský výkon podal nový první místopředseda Kuba. Jeho projev měl na rozdíl od "předsedy" hlavu, patu i obsah. Nebe a dudy ve srovnání s Nečasem, kterému těžko uvěřit i ten nos, který mu podpírá brýle. Musel přijít kacíř Kuba, aby se veřejně optal, co že ta ODS ve vládě vlastně dělá, když ke všemu má klíče Kalousek? Kuba přesvědčil, že ODS potřebuje jako sůl anesteziologa, ne Mirku v kabátku vzor zmije klikatá nebo Fajmona, který je rozkorčen jednou nohou do Bruselu, druhou vězí doma v komunále, hodně toho přečetl i napsal - a  vypadá jako Nečas.

Konalo se tedy v Brně vzkříšení staré dobré modré liberálněkonzervativní kočkopsí ODS?

Vyčkejme, radí Pospíšil. Nečasem vykopnutý ministr spravedlnosti, mistr obojího práva (plzeňského i brněnského) dobře ví, že vystrkovat v této situaci hlavu z rychlíku, který se řítí do tunelu, je sice spolehlivý způsob jak se zviditelnit, ale především jistota, kterak o hlavu přijít. Letos už Pospíšil přišel o křeslo ministra i hejtmana, čili do třetice by si zasloužil ronit krev za ODS někdo jiný.

Ať si tu břečku s "rebelií" blátivý Nečas vypije do dna.

Čeho se dočkáme?

Je to jednoudché: Buď to dopadne jako vždycky, tzn. Tlučhoř a spol. "dostanou rozum" + z parlamentních lavic vstanou noví bojovníci za reformní vládu. Nečas vystřídá pár maňásků ve vládě (dobrá příležitost jak zvýšit kvótu žen ve Strakovce) a jedeme dál.

Nebo nastanou dílčí problémy.

Kalouskův rozpočet varianta 0,2 neprojde a Nečas bude muset od válu. A nastoupí Kuba. Jen klid, paní Müllerová - koalice pokračuje! ...  ve složení Anče (Pík) +  Hajnej (Kníže Kalousek) - a KUBA. Zasvěcence Kubův rychlý postup nemůže zaskočit (viz http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/2136-necasovo-eso.aspx

Úřednická vláda se letos nekoná, neboť plastic man Honza Fišer se těší na Hrad, když Škrla dá.

Basta.

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Michal Vimmer | pondělí 5.11.2012 9:03 | karma článku: 24,74 | přečteno: 1928x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Pojďte, pane premiére

16.4.2024 v 10:51 | Karma: 32,32

Michal Vimmer

V čem je ten vtip

12.4.2024 v 8:47 | Karma: 22,34

Michal Vimmer

Toho si nevšímejte

11.4.2024 v 9:42 | Karma: 28,96

Michal Vimmer

Náš československý problém

8.4.2024 v 9:34 | Karma: 25,11

Michal Vimmer

A zase ten zlý medvěd Pu

19.3.2024 v 15:21 | Karma: 26,59