Mikeš kazí cirkus

Zrovna když si budoucí premiér zkouší správný ODStín k saku, z rádia hlas děsí nás, že soudce Mikeš ODSoudil další nucené maskování jako nezákonné. "Nesmysl," durdí se Fiala,"nikdo nesmí být nucen ke svobodě. Mikeš má své jisté,    

...my nevíme, kolik procent dostaneme. My si nemůžeme dovolit riskovat důvěru voličů. To bychom taky nemuseli stavět vládu. Babiš očkuje o 106, losuje ajfouny, již brzy budou dudlíky s příchutí pro kojence, samovakcína bude nalepená jako bonus na každém krabicáku pro naše voliče bez domova. Zelený úděl je realitou. Pokusy na zvířatech byly ostudnou kapitolou lidských dějin.To skončilo. Lidé milují Macíka, ne nějakého Mikeše. Lidé se rádi bojí. Ale nemají rádi soudce ! Nesmíme udělat stejnou chybu jako loni v létě. Počkejme si do voleb. Pak se uvidí, co Pekarová vymyslí."

"Ale situace se změnila. Loni touhle dobou tady žádná epidemie ještě nebyla," uvažuje komorník Benda. "Lidi jsou promoření, očkovaní, ti co měli zemřít s kovidem, už zemřeli. Bohužel. Ani ty testy, co najdou i to, co tam není, nějak nerostou. Je fajn, že se může kouřit, pít a jíst bez roušky, ale co dál, pane předsedo? "

"Co tahle? Filaová, já jsem si to myslel ...", oddechl si Fiala. "Nějaký soudce nám nebude říkat, co je správné. To platí před volbami a bude to platit i po volbách. Žijeme v demokratickém, právním státě, stavíme na liberálních hodnotách. To by se taky mohlo stát, že nám bude mluvit do vládnutí, že? To je nepřípustné. Brusel by takové pošlapávání demokracie nestrpěl. Podívejte se na ty Poláky, budou platit. Orbán taky. Soud musí být apolitický!"

"Ale, ale," úpí starý dobrý Benda. "A co konzervativní hodnoty? Svoboda jednotlivce? Zodpovědnost za svůj život?"

"Bartoš taky nemá žádné hodnoty, a vede v průzkumech," vidí jasně Fiala.

"Proč by nás lidi potom volili?," už neví Benda.

"Lid chce slevy, akce, dárky, soutěže. To je politologická realita. Beru si zelenou," s povzdechem předseda odkládá fialovou.

 

 

 

 

 

 

Autor: Michal Vimmer | středa 28.7.2021 8:31 | karma článku: 16,71 | přečteno: 656x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Pojďte, pane premiére

16.4.2024 v 10:51 | Karma: 32,32

Michal Vimmer

V čem je ten vtip

12.4.2024 v 8:47 | Karma: 22,34

Michal Vimmer

Toho si nevšímejte

11.4.2024 v 9:42 | Karma: 28,96

Michal Vimmer

Náš československý problém

8.4.2024 v 9:34 | Karma: 25,11

Michal Vimmer

A zase ten zlý medvěd Pu

19.3.2024 v 15:21 | Karma: 26,59