Korupce je normální

Už pár let neupalujeme čarodějnice, lichva i prostituce je obchod jako každý jiný, bez pocitů viny se smí a doporučuje onanovat. To je pokrok! A kdy bude legalizována korupce? Časem určitě.

Světoznámý rakouský psychiatr Zikmund Freud objevil, že člověk je stejně jenom zvíře a celý jeho problém vězí v poutech civilizace, kterou si na na své méně vychytralé soudruhy (tzn. příslušníky téhož druhu, homo xy) vymyslelli ti fikanější, aby s nimi mohli lépe orat.

Freud protrhnul zpuchřelou blánu kulturních předsudků a podle nejspolehlivějšího, univerzálního zákona mezilidské komunikace (PODLE SEBE SOUDÍM TEBE) vyvodil, že veškeré lidské konání je motivováno sexem. Mužům stejně jako ženám jde jen a pouze o ukojení chtíče, za ktrerým se skrývá pud množení a smrti.

Když tohle víme, je nám jasné, že celý pokrok - boření tabu, dešifrování a vyvracení iracionálních mýtů a potírání předsudků a vymýšlení a realizace technologických novinek míří tím samým směrem:                   k pohodlné, co nejdéle trvající slasti.

Moderní a postmoderní doba nabízí přehršel možností, jak se udělat. Sebevědomý, nevázaný, osovobozený liberální jedinec dneška dobře ví, že všechno je jen a pouze o penězích = sexu - a když je nemá? Chtíč, byť v hi tech hávu, pořád poskytuje azyl zdarma i nemajetné/mu s fantazií:              Udělá si to sama/sám, je přece nezávislá/ý!

Nějaký problém?

Morální dilema se samohanou za nás za všechny jednou pro vždy vyřešil právě Velký osvoboditel Freud, když vyřkl to, o čem se veřejně nemluvilo:

DĚLAL TO KAŽDÝ - A KDO TVRDÍ, ŽE NE ... TEN TO DĚLÁ DOTEĎ!

Takže jsme v tom všichni. Je to normální. Není se zač stydět.

Farizejové těchto dnů bijí hlava nehlava kolem sebe kvůli KORUPCI. Ale co je to ta KORUPCE? Sebeuspokojení. Naplnění potřeby v pravou chvíli. Chycená příležitost. Neodolatelná slast.                  A dělá to každý.

Tak kde je ten problém?

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Vimmer | pondělí 28.11.2011 13:00 | karma článku: 10,75 | přečteno: 1000x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Pojďte, pane premiére

16.4.2024 v 10:51 | Karma: 32,32

Michal Vimmer

V čem je ten vtip

12.4.2024 v 8:47 | Karma: 22,34

Michal Vimmer

Toho si nevšímejte

11.4.2024 v 9:42 | Karma: 28,96

Michal Vimmer

Náš československý problém

8.4.2024 v 9:34 | Karma: 25,11

Michal Vimmer

A zase ten zlý medvěd Pu

19.3.2024 v 15:21 | Karma: 26,59